Pocsék játék és hosszabbítás után ment tovább a Videoton

A Videoton rendkívül gyenge játékkal, hosszabbítás után 1-1-es döntetlent játszott a walesi The New Saints együttesével a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, így 2-1-es összesítéssel jutott tovább.
A magyar bajnokcsapat - amely hangos füttyszó közepette hagyta el a pályát - a következő fordulóban a fehérorosz BATE Boriszovval találkozik majd. Annak a párharcnak az első felvonását jövő kedden 20.30 órától rendezik a Sóstói Stadionban.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Videoton FC-The New Saints (walesi) 1-1 (0-0, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után

Székesfehérvár, 3268 néző, v.: Nerijus Dunauskas (litván)
Továbbjutott: a Videoton, 2-1-es összesítéssel.
gólszerzők: Gyurcsó (107.), illetve Williams (78.)
kiállítva: Finley (118.)
sárga lap: Trebotic (16.), Oliveira (88.), illetve A. Edwards (92.)

Videoton FC:

Danilovic - Szolnoki, Juhász (Vinícius, 67.), Lang, Fejes - Gyurcsó, Pátkai, Luijckx (Simon Á., 87.), Trebotic, Oliveira - Ivanovski (Kovács I., 56.)

The New Saints:

Harrison - Spender, K. Edwards, Rawlinson, Marriott - Mullan (Draper, 109.), Finley, Seargeant (Williams, 73.), A. Edwards, Cieslewicz (Quigley, 67.) - Wilde

Az esti órák ellenére rekkenő hőségben kezdődött a meccs, a forróság az iramra alaposan rányomta a bélyegét, ugyanis mindkét csapat óvatosan kezdett. A Videoton próbált irányítani, de az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott. Az idő múlásával a magyar bajnok birtokolta többet a labdát, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg, többnyire a mezőnyben zajlott a játék, csak néhány veszélytelennek bizonyuló lövés jelezte a Videoton fölényét. Az első félidő végén aztán két óriási ziccer is adódott a székesfehérváriak előtt, de a vendégek kapusa mindkettőnél bravúrral védett.

A folytatásban is a hazaiak irányítottak, de továbbra sem találták a rést a vendégek védelmén, amikor néha sikerült az ellenfél hátsó alakzata mögé kerülniük, akkor pedig Harrison állta útját a labdának. A Videoton ugyanakkor nem lehetett nyugodt, mivel a walesieknek egyetlen gól kellett a hosszabbítás kiharcolásához, és egy ízben például a TNS szögletét követően Szolnokinak a gólvonalról kellett kifejelni a labdát. A székesfehérváriak kényelmes játéka meg is bosszult magát, ugyanis egy kósza jobb oldali ellentámadás végén a walesiek vezetést szereztek, ezzel ledolgozták a hátrányukat. A hajrában ugyan mindent megtett a Videoton, de ötlettelenül futballozott az ellenfél kapuja előtt, amikor mégis sikerült helyzetbe kerülnie, akkor a befejezésbe csúszott hiba, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a fehérvári együttes - a párharc során talán először - változtatott játékstílusán, és láthatóan nagyobb elánnal kezdte rohamozni a vendégek kapuját. Ennek a hosszabbítás első félidejében még nem lett meg az eredménye, de a fordulást követően az első mérkőzést eldöntő Gyurcsó Ádám ezúttal is "megvillant" és eldöntötte a párharcot.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.