Platini elégedetlen az EB előkészületeivel

Elégedetlenségét fejezte ki Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság előkészületeinek lendületét illetően az ukrajnai helyszínbejárásokat követően.

Ugyanakkor hangsúlyozta: lehetetlen, hogy ne ez a két ország rendezze a következő kontinensviadalt.


A kétnapos bejáráson az UEFA elnöke Kijevben, Donyeckben, Dnyepropetrovszkban, valamint Lvovban tett látogatást, s a körút után elmondta: az Eb-rendezés szempontjából létfontosságú a kijevi - és a varsói - stadion átépítése, felújítása.

"Jelenleg még mindig csak vázlatok vannak, ahelyett, hogy haladnának az építkezéssel" - utalt Platini a kijevi helyzetre, hozzátéve, hogy egy-egy tervezett helyszínen azért haladnak az építkezéssel. Mindezzel együtt a pályázatban megjelölt hat város helyett, jelenleg csak háromnak van igazi esélye arra, hogy Eb-mérkőzést rendezzen.

"Május 12-én vagy 13-án, Bukarestben döntünk arról, mely városok vehetik ki részüket az Eb-rendezésből" - tette hozzá Platini, arra azonban még nem tudott választ adni, hogy milyen lesz a megoszlás: négy-négy, három-három, esetleg négy-kettő stadionnal számolnak a két országból.

Az infrastrukturális előkészületek Ukrajnában 17 milliárd, míg Lengyelországban 10 milliárd euróba kerülnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.