Pingpong: magyart vett a német rekordbajnok

Jakab János, a Lombard AC válogatott asztaliteniszezője a Bajnokok Ligája-győztes Borussia Düsseldorfban folytatja pályafutását.

A német klub keddi bejelentése szerint a 2004-ben junior Európa-bajnoki címet szerző, huszonhárom éves magyar játékos egyéves megállapodást kötött a csapattal. Jakab - a világranglista 81. helyezettje - az évad végén visszavonuló holland Trinko Keen helyére érkezik a német rekordbajnokhoz, és Timo Boll, Patrick Baum, valamint Christian Süss mögött a Borussia negyedik számú versenyzője lesz.

"A szponzorom segítségével sikerült megkaparintani ezt a lehetőséget - árulta el az MTI érdeklődésére Jakab. - A Butterfly képviselőjének közbenjárása után ajánlott szerződést a Düsseldorf, ami számomra hatalmas jelentőséggel bír. Az előrelépéshez, a fejlődéshez ugyanis nagyon fontos, hogy olyan játékosokkal edzhessek mindennap, akik jobbak nálam."

Jakab hozzátette, hogy az együttes kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes tagja, Timo Boll csak a legfontosabb mérkőzéseken játszik majd, a Borussiának éppen ezért szüksége volt egy fiatal csapattagra, aki mindig bevethető. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.