Phelps: vereség 364 nap után

Nem verhetetlen Michael Phelps: az amerikai csodaúszótól honfitársa, Aaron Peirsol vette el a pálmát az amerikai Grand Prix 100 m hát döntőjében.

A Charlotte Ultraswim GP-n Peirsol 53,32 másodperccel győzött, míg a Phelpsnek esélyes sem volt a sikerre: majdnem fél másodperccel (53,79) maradt el vtélytársától.

Michael Phelps veresége után nyilatkozik
Michael Phelps veresége után nyilatkozik

Phelps 364 nappal ezelőtt kapott ki legutóbb - akkor is az ötszörös olimpiai bajnok Peirsoltól - a kaliforniai Santa Clara-ban tartott ötkarikás válogató 200 m hát számában.

Phelps hátúszásban nem indult a pekingi olimpián, mert e kategória küzdelmei nem fértek bele az idejébe. A "Földönkívüli" nyári, római világbajnokságra, illetve a 2012-es londoni olimpiára készülve azonban már a 100 m hát megnyerését tartja legfőbb céljai egyikének.

A huszonhárom éves Michael Phelps most először versenyez a nyolc aranyérmet hozó pekingi olimpiai diadalsorozata után. A Charlotte Ultraswim-en öt számban szerepel, s az előző kettő - 200 m gyorsúszás és 100 m pillangó - döntőjében a viadal eddigi legjobb időeredményével győzött.

Phelps mostani startja előtt három hónapos eltiltását töltötte, amit azért szabott ki rá az Egyesült Államok úszószövetsége, mert egy házibulin olyan kép készült róla, s keltett világszerte megütközést, amelyen marihuána szívására alkalmas pipát tartott a szájában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.