Kidobták Ortegát

Semmiképpen sem nevezhető szokványosnak, hogy a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában döntőt játszó csapat edzőjét felállítják a kispadról, Veszprémben most mégis ez történt: a bakonyi vezetők elköszöntek Carlos Ortegától, a férfi kézilabda-együttes spanyol trénerétől. A szakvezető a fáradtságával, a klub elöljárója a mester erélytelenségével magyarázza a válást.

A három évvel ezelőtt Mocsai Lajos utódaként Veszprémbe érkező – most negyvennégy éves – szakember idehaza minden lehetséges diadalt elért csapatával: irányításával Nagy László és társai háromszor ünnepelhettek bajnoki címet, ugyanennyi alkalommal hódították el a Magyar Kupát, s kétszer övék lett a Szuper Kupa is. A Bajnokok Ligájában tavaly és az idén egyaránt ott lehettek Kölnben, a Final Four mezőnyében: a múlt évben a negyedik, néhány hónapja pedig a második helyet szerezték meg.

Adios!
Adios!
Korponai Tamás

A rendkívül sikeres időszakot az új évadban bukdácsolás követte. A nem hivatalos klubvilágbajnokságon úgy lett második a társaság, hogy a katari döntőben az utolsó percekben maradt alul a Füchse Berlin garnitúrájával szemben (ezzel 150 ezer dollártól estek el). A BL-sorozat rajtján pedig csupán döntetlent ért el Lengyelországban, a Wisla Plock otthonában. Nem is kérdés, hogy a kaput a szombati iksz tette be Veszprémben, ezzel együtt bomba meglepetésként hatott a tegnapi döntés. A bakonyi tűzhöz közel álló forrásunk szerint néhány hétig talán elodázható lett volna Ortega menesztése, ám a vezetőknél a hét végén betelt a pohár. Ortegát – lényegében egyöntetűen – erélytelennek, gyenge kezűnek tartották, s már nem láttak esélyt arra, hogy a spanyol trénerrel felrázhatók az olykor fásultnak és motiválatlannak tetsző játékosok.

Fonyó Károly klubelnök további indokként azt nevezte meg, hogy Ortega és néhány kézilabdázó között megromlott a viszony, ráadásul a szurkolótábor is mind kritikusabb hangot ütött meg az edzővel kapcsolatban, aki saját fáradtságával magyarázta távozását.

A csapat legközelebb a Flensburg együttese elleni BL-találkozón lép fel: szombaton, a Veszprém Arénában Javier Sabate másodedző dirigálja majd az együttest. Úgy tudjuk, az Ortegát váltó tréner legalább fél tucat szakember közül kerülhet ki, ám a dpa német hírügynökség információi szerint két korábbi horvát szövetségi kapitány, Lino Cervar és – a Veszprémben korábban játékosként megforduló – Slavko Goluza a poszt legfőbb várományosa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.