Paraguay-Japán: szörnyű unalomra paraguayi párbajsiker

Paraguay 0-0-ás eredményt követően, tizenegyesekkel felülmúlta Japánt és bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó-világbajnokságon.

Valóságos megszállás alatt volt kedden a pretoriai stadion sajtóközpontja: annyi japán tudósító érkezett a találkozóra, hogy sok kollégám már déli egy órától kénytelen volt a szőnyegpadlón dolgozni, mert az asztalokon nem maradt hely a laptopnak, és a vendéglátók pótszékekkel sem javítottak a túlzsúfolt vasúti várócsarnokokat idéző körülményeken.

A rendezők az arénában csupán szerettek volna hasonló tumultust, ott azonban a lelátók legföljebb háromnegyede telt meg, és feszültség sokáig csak abból fakadt, hogy a külföldiek végképp nehezen tűrték a vuvuzelát, valamint a nézőtéri hullámzást egyszerre...

Japan's Yuichi Komano misses a shot at goal after hitting the cross bar during a penalty shootout in their 2010 World Cup second round soccer match against Paraguay at Loftus Versfeld stadium in Pretoria June 29, 2010.REUTERS/Alessandro Bianchi (SOUT
Japan's Yuichi Komano misses a shot at goal after hitting the cross bar during a penalty shootout in their 2010 World Cup second round soccer match against Paraguay at Loftus Versfeld stadium in Pretoria June 29, 2010.REUTERS/Alessandro Bianchi (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

A lassú gurigázás közben kiváltképp üdítően hatott a 21. és a 22. perc: ekkor több minden történt, mint az egész első félidőben. Az egyik oldalon Barrios prímán vette át a labdát, majd úgynevezett köténygóllal akarta zárni az akciót, de Kawashima kapus időben összezárta lábait; a másik térfélen Matsui remekül lőtt, ám - ha Villar nem is - a felső léc mentett. Még Santa Cruznak akadt helyzete, de roppant gyöngén találta el a váratlanul hozzá kerülő labdát, s ezen kívül már csak az vitt némi élénkséget a monoton mérkőzésbe, hogy Da Silva rendszeresen protestált a játékvezetőnél, ha De Bleeckere a japánok javára ítélt akár egy partdobást is...

Nyomban hozzáteszem: az első félidő „klasszissal" jobb volt a másodiknál. Ha nézőként, minden kötelességtudattól mentesen ültem volna a tribünön, nagy valószínűséggel elalszom... Így zajlott a paródia a tizenegyes-párbajig, amelyet Paraguay nyert meg.
Az előző százhúsz percet elhagyhatták volna...

PARAGUAY-JAPÁN
0-0, 11-esekkel 5-3

Nyolcaddöntő, Pretoria, 30 000 néző. Jv.: De Bleeckere (belga).
Paraguay: Villar - Bonet, Da Silva, Alcaraz, Morel - Vera, Ortigoza (Barreto, 75.), Riveros - Santa Cruz (Cardozo, 94.), Barrios, Benitez (Valdez, 60.).
Japán: Kawashima - Komano, Nakazawa, Tulio, Nagatomo - Hasebe, Matsui (Okazaki, 65.), Abe (Nakamura, 81.), Endo, Okubo (Tamada, 106.) - Honda.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.