Öttusa Eb: aranyérmes a férfi váltó

Aranyérmes lett a Marosi Ádám, Németh Róbert, Kasza Róbert összeállítású férfi váltó a Debrecenben rendezett öttusa Európa-bajnokság zárónapján

A magyarok visszafogott kezdés után jó hajrával megnyerték a vívást, majd másodikak lettek a 3x100 méteres úszásban, ezzel két szám után is az élen álltak. A lovaglásban ugyan némileg felzárkóztak rájuk a közvetlen üldözők, a csehek, a litvánok és az ukránok, de még a 3x2000 méteres, lövészetekkel megszakított futást is elsőként kezdhették meg, igaz, korántsem jelentős - nyolc, 14, illetve 20 másodperces - előnyökkel.

A trió első tagját, Kaszát megelőzte az egyéniben győztes cseh David Svoboda, de a magyar versenyző jól kapaszkodott, ezzel kedvező helyzetben tartotta csapatát. A másodikként futó, világbajnok Marosi aztán parádézott, 15 másodperces hátrányból csinált 30 mp-es előnyt, második körében már a nézőket ösztökélte nagyobb buzdításra, s a lelátón ülők partnerek voltak ebben. Németh jelentős előnnyel indult, aztán jól is lőtt, így az utolsó száz métert kissé kiengedve, egy magyar zászlóval a hátán tette meg.

A magyarok mögött végig nagy csata volt, sokszor változott a helyzet, végül a második helyen az ötödik pozícióból felfutó lengyelek, a harmadikon a litvánok végeztek. Az eredményhirdetés előtt Marosi Ádám köszönte meg a közönségnek a hatnapos buzdítást, szabadkozott a férfi egyéni versenyben elmaradt eredmények miatt, egyúttal örömét fejezte ki, hogy ezzel a keddi győzelemmel a magyar öttusa múltjához méltó eredményt sikerült elérniük.

A végeredmény. Férfi váltóverseny, Európa-bajnok: 1. Magyarország (Marosi Ádám, Kasza Róbert, Németh Róbert) 6206 pont (vívás: 43 győzelem/29 vereség/902 pont, úszás: 2:49.50 perc/1308 pont, lovaglás: 1100 pont, lövészet-futás: 21:16.29 perc/2896 pont); 2. Lengyelország (Bartosz Majewski, Symon Staskiewicz, Tomas Chmielewski) 6086;
3. Litvánia (Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis, Tomas Makarovas) 6062.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.