Öttusa: Demeter három ponttal a tizenkettedik helyen áll

Demeter Bence a 12., Marosi Ádám pedig a 24. helyen áll két szám után a riói olimpia férfi öttusaversenyében.

Az úszást követően a bónuszvívásra került sor, a mezőny az uszodától átvonult a pár percre lévő Deodoro Stadionba. A lovaspálya mellett kialakított emelt páston a csütörtöki körvívás fordított sorrendjében léptek pástra a versenyzők, akiknek legfeljebb 45 másodperc állt rendelkezésükre a győzelmet érő tus bevitelére. Aki egylámpás találatot ért el, az maradt a páston, s vívott a következővel. A versenyzők minden nyert asszóval eggyel növelték pontjaik számát.

A magyarok közül elsőként Marosi vívott, mivel ő 24., Demeter pedig 16. volt a csütörtöki első szakaszban. A négy éve, Londonban bronzérmes Marosi kikapott a tavaly Európa-bajnok ír Arthur Lanigan-O'Keeffe-től, így nem szerzett pontot. Demeter viszont - nem sokkal később - hármat is, mert a bolgár Dimitar Krasztanov, a kínai Kuo Csien-li és a guatemalai Charles Fernandez elleni asszóját megnyerte, majd a cseh Jan Kuf állította meg. Nem voltak ezúttal hosszú győzelmi sorozatok - Demeteren kívül csak a litván Justinas Kinderis tudott három pluszpontot szerezni -, így a bónuszvívás érdemben nem befolyásolta az összetett sorrendet.

Az állás két szám után:

1. Alekszandr Leszun (orosz) 592 pont
2. Omar el-Geziri (egyiptomi) és
Joseph Choong (brit) 569-569
...12. Demeter Bence 546
...24. Marosi Ádám 531

Minden pont egy másodpercnek felel meg a kombinált szám rajtjánál, tehát egy adott versenyző annyival később indul majd az elsőhöz képest, amennyivel kevesebb pontja lesz három szám után.

A lovaglás 20.30-kor, a lövészettel kombinált futás pedig 23 órakor kezdődik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.