Anglia-Egyesült Államok: ott van Amerika!

Nem is olyan régen a Kulich Gyula (ma Kálvária) téri sportfogadók között még nevetség tárgyává vált volna az illető, aki az USA győzelmét tette volna meg az angolok ellen, ma már viszont senkit nem néznének elmebetegnek a nagy pesti sakkpartik helyszínén, ha a két válogatott egymással szembeni mérkőzésén a tengerentúliakat tippelné nyertesnek.

Ehhez képest az utóbbi időben egyre veszélyesebbé váló amerikaiak már a 4. percben hátrányba kerültek a britek ellen: Heskey remek előkészítése után Gerrard szépen bevarrta az elsőt, alighogy elkezdődött a meccs. A folytatásban változatlanul az angolok uralták a pályát, a 40 percben azonban Dempsey az ég felé emelhette mindkét karját, miután ringlispilbe ültette a rivális védőit, majd „középgyenge" lövése zöld utat kapott Green kapus tétova kezei között (1-1).

Az angoloknak jól kezdődött: Steven Gerrard már a negyedik percben gólt lőtt
England's Steven Gerrard (4) scores past Ricardo Clark of the US (13) during a 2010 World Cup Group C soccer match at Royal Bafokeng stadium in Rustenburg June 12, 2010. REUTERS/Alessandro Bianchi (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

A nagy potyát a szünet követte a krónikában, a térfélcsere után pedig előbb Rooney, aztán pedig Heskey jelentős helyzete, de az eredményjelző kezelőjének nem akadt dolga, s az angol, drukkerek még akkor sem hördülhettek föl, amikor Lampard, míg nem sokkal később Johnson előtt adódott rendkívül ígéretes lehetőség. Aztán alig telt el egy perc, és az amerikaiak üvölthettek volna, ám Altidore lövése Greenről a kapufára pattant. Rooney a folytatásban sem vonult illegalitásba: negyedórával a vége előtt akkora löketet eresztett meg, hogy Howard kapus hosszas köszönetet mondhatott az égieknek, hogy a labda a kapu mellé szállt. Ezzel együtt a döntetlenszag egyre jobban érződött: noha a britek a finisben többször is hintába ültették riválisukat, az eredményes befejezéssel adósak maradtak.

Maradt az egál, s miután a lefújást követően egyik társaság arcán sem látszott őszinte öröm, a kérdés már csak az: ki nevet a végén?

ANGLIA-EGYESÜLT ÁLLAMOK 1-1 (1-1)

C csoport, Rustenburg, 30 000 néző. Jv.: Simon (brazil).

Anglia: Green - Johnson, King (Carragher, 46.), Terry, Cole - Lennon, Gerrard, Lampard, Milner (Wright-Phillips, 31.) - Rooney, Heskey (Crouch, 79.).

Egyesült Államok: Howard - Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegra - Dempsey, Clark, Bradley, Donovan - Altidore (Holden, 86.), Findley (Buddle, 77.).

Gól: Gerrard (4.), Dempsey (40.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.