Öt góllal kapott ki a Szeged Barcelonában

A Szeged öt góllal kikapott Barcelonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, ezzel a másodikról visszacsúszott a negyedik helyre a B csoportban.
A két csapat október 4-i, Tisza-parti találkozóját a katalán együttes 30-28-ra nyerte, és most is a mérkőzés esélyesének számított. A Szeged 2-2-ig tartotta a lépést, onnantól a Barcelona jó darabig két-három góllal vezetett. Bombac hetesével ugyan a 18. percben egy gólra zárkózott fel a magyar együttes (11-10), de azután megint nőtt a különbség, előbb két találatra, majd - amikor a hazaiak sorozatban háromszor találtak a szegediek kapujába - ötre (16-11). Az első 30 perc során nem volt hatékony a Szeged védekezése, ezt jelzi, hogy némi felzárkózást követően a Barcelona a szünetig megint öt gólra ellépett (19-14).

A pihenőt követően is lendületben maradtak a hazaiak, továbbra is nagy százalékban született gól a kísérleteikből, így 24-16-os állásnál a szegediek edzője, Juan Carlos Pastor időt kért. Ennek meg is lett az eredménye, a Szeged sorozatban öt gólt lőtt. A folytatásban a magyar csapat hatékonyabban védekezett és képes volt tartani a lépést BL-címvédő, csoportelső ellenfelével. A vége ötgólos hazai siker lett, a második játékrészt a Szeged döntetlenre hozta ki.

A Tisza-parti gárda jelenleg gólkülönbséggel szorul a Löwen mögé, de az egymás ellenei összevetésben jobban áll, mint német ellenfele.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.