Oscar-díjas akció

A „vörös ördögök” sorozatban hat bajnoki győzelme után még a legmagabiztosabb Chelsea-szurkolók is aggodalommal várták a Manchester United elleni rangadót a Stamford Bridge-en.

Noha már az ötödik percben elállt a drukkerek szívverése – Rooney labdája paraszthajszállal kerülte el Courtois kapuját –, a vendégek sorra indított támadásait a kékek védelme megnyugtatóan hárította, majd a 38. percben a brazil Oscar varázslatos sarkazással adott gólpasszt a belga Hazardnak, aki öt méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

Hazard és rajongói
Hazard és rajongói
Reuters

A kis középpályás idei tizenharmadik bajnoki gólja újabb érv a mellett, amit José Mourinho hangoztat; nevezetesen, hogy kijár neki az év játékosa cím. A hallatlanul izgalmas találkozó második félidejében hiába következtek újabb és újabb manchesteri attakok, az eredmény nem változott. Mourinho a sorozatban hetedik 1-0-ás bajnoki győzelem után és a tízpontos előny ellenére sem iszik előre a medve bőrére.

Ahogyan a mérkőzés után kijelentette: „A futball nem a matematikáról szól. Minden megszerzett pont egy lépés előre, de semmi több.” A valóságban a Chelsea-t három győzelem választja el attól, hogy – 2010 óta először – elnyerje a bajnoki trófeát. Vasárnap délután enyhült a Manuel Pellegrinire nehezedő nyomás, egyúttal megszakadt a Manchester City vereségsorozata. A United nyomába eredő égszínkékek a vártnál is könnyebben kerekedtek felül a West Hamen (2-0 Collins öngóljával és Agüero góljával).

A hét végén kétszer is megtelt a Wembley stadion. Az első FA Kupa-elődöntőben a második ligás Reading megszorongatta ugyan az Alexis Sanchez révén vezetést szerző Arsenalt, de a chilei csatárnak a kétszer negyedórás hosszabbításban elért potya gólja meghozta az „ágyúsok” 2-1-es győzelmét. Arsene Wenger szakvezető regnálása óta az észak-londoniak hetedszer vívhatnak FA Kupa-döntőt. Ellenfelük az új tréner, Tim Sherwood irányítása alatt főnixmadárként feltámadó Aston Villa lesz, amely ugyancsak 2-1-re nyert.

Philippe Coutinho hiába szerzett vezetést a Liverpoolnak, Benteke és Delph gólja eloszlatta az illúziót, hogy Steve Gerrard kupagyőztesként zárhatja le dicsőséges Anfield Road-i pályafutását.

A bajnokság élmezőnye: 1. Chelsea 76 pont (32 meccs), 2. Arsenal 66 (32), 3. Manchester United 65 (33), 4. Manchester City 64 (33).

Ez volt még

Az olasz labdarúgó-bajnokságban: Juventus–Lazio 2-0, AS Roma–Atalanta 1-1. Az élmezőny: 1. Juventus 73 pont, 2. AS Roma 58, 3. Lazio 58.

A spanyol bajnokságban: Barcelona–Valencia 2-0, Real Madrid–Malaga 3-1, La Coruna–Atletico Madrid 1-2. Az élmezőny: 1. Barcelona 78, 2. Real Madrid 76, 3. Atletico 69.

A német bajnokságban: Hoffenheim–Bayern München 0-2, Wolfsburg–Schalke 1-1, Leverkusen–Hannover 4-0, Hertha–Köln 0-0. Az élmezőny: 1. Bayern 73, 2. Wolfsburg 61, 3. Leverkusen 54. Dortmundban hivatalosan bejelentették, hogy Thomas Tuchel lesz az évad végén távozó Jürgen Klopp edző utóda.

A holland bajnokságban: Eindhoven–Heerenveen 4-1. A győztes már aranyérmes, mert három fordulóval a befejezés előtt 12 pont az előnye az Ajaxszal szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.