Orosz milliárdos készül az NBA-be

Kétségkívül derekas feladat volt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban leszereplő New Jersey Nets drukkereinek kitartani kedvenc csapatuk mellett az idei évadban.

A garnitúra ugyanis felettébb ritkán örvendeztette meg győzelemmel szurkolóit, ellenben a játékosok már hetven (!) alkalommal vonulhattak lógó orral az öltözőbe. Az idei szezonban leginkább zuhanórepülésben közlekedő együttesre azonban rámosolygott a szerencse, hiszen Mihail D. Prohorov, a kosárlabda Roman Abramovicsa vetette ki hálóját a sokat szenvedett klubra.

A New York Times cikke szerint a dúsgazdag orosz milliárdosnak nem kell újragondolnia kiadásait, ha megvásárolja a csapatot, vagyonából ugyanis mind a harminc NBA-együttesre telne. Annyi bizonyos: a negyvennégy éves férfi nem a Nets kilátástalan játékát látva szeretett bele a sportágba, a CSZKA Moszkva csapatát már a csúcsra juttatta. A fővárosi klub - az új tulajdonos „nyitott" számlája nyomán - szabadon költhetett játékosokra, trénerekre, utazásra. Az együttes sorban nyerte az orosz bajnoki címeket, valamint az Euroliga legutóbbi négy kiírásából kétszer is az élen végzett. Prohorovnak azonban Európa nem elég...

Az amerikai lap szakírója szerint ugyanakkor korántsem lesz olyan egyszerű a „csúcstámadás", mint az öreg kontinensen. A profi ligában ugyanis számos regula - fizetési sapka, a draftolás szigorú szabályzata, satöbbi - fölöttébb körülményessé teszi a terv végrehajtását. Oroszország második leggazdagabb embere - akit a Times újságírója relatíve fiatal, egészséges, atlétikus, magas, kalandkereső, modern férfiként mutat be - nagyot álmodik. Persze, a drukkerek is, akik már az orosz érkezésének hírére is a bajnoki címeket sorozatban bezsebelő csapatot vizionálnak.

A milliárdos imázsa is kedvez a megmentő szerepnek. Ő lehet az NBA egyik legfiatalabb tulajdonosa, továbbá elterjedt egy Youtube-videó, amely jetskizés közben mutatja be, egyébként pedig kick-boxozik, kosárlabdázik, valamint síel.

Mindenesetre Prohorov leszögezte: az együttes találkozóit, amikor csak teheti, a helyszínen nézi majd meg. Már csak azért is kénytelen súlyos összegeket befektetni, mert nem valószínű, hogy elviselne hetven zakót egyetlen évadban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.