Ördögi végjáték

A 94. percben lőtt Nani-góllal a Manchester United nyerte az angol labdarúgó Szuper Kupát (Community Shield). A városi rivális Manchester City a szünetben még kétgólos előnyben volt…

Súlyos illetlenséget követett el Mario Balotelli, a City olasz támadója: a mérkőzés előtt karba tett kézzel (mintha csak egy bárban kortyolgatta volna koktélját) hallgatta végig az angol himnuszt. Ez egyben a legemlékezetesebb megmozdulása volt a neki jutó szűk 60 percben... Az első félidő mérsékelt iramban zajlott, ám a félidő végén Lescott csúsztatott fejese és Dzeko távoli – potyaszerű – gólja kétgólos előnyhöz juttatta a 2011-es FA Kupa győztesét.

A bajnoki címvédő Unitedból ekkor hiányzott egy olyan játékos, aki az oldalpasszok és a keresztlabdák mellett színt visz a támadásépítésekbe. E szerepet éppenséggel Sneijder is betölthetné: a holland irányítóért tett 31 millió fontos ajánlatot ugyan elfogadta az Internazionale, ám – lapértesülések szerint – a huszonhét éves játékos nehezen akar engedni fizetési igényeiből. Ezt szimatolhatta ki a Daily Mail egyik újságírója, Bob Cass, aki egy cikkében – meg nem nevezett forrásra hivatkozva – idézte Sir Alex Fergusont: „Amennyiben Sneijder nem hajlandó elfogadni a feltételeinket, akkor sem esünk pánikba. Vannak más kiszemeltjeink is” – említette állítólag az MU szakvezetője. Hogy ezen információ hatására bátorodott-e föl a városi rivális City vagy egyébként is beszállt volna a Sneijderért folytatott átigazolási csatába, azt nem tudni, mindenesetre a Daily Star információi szerint a második számú manchesteri alakulat is ajánlatot tett az Internek és a labdarúgónak. Ferguson persze dühös lett a hírre, s amikor a United visszatért amerikai túrájáról, elküldte a „sunyiba” a zsurnalisztát.

Akármiért is volt pipa Ferguson, az MU felpaprikázva kezdte a második játékrészt, s gyorsan egyenlített is: először Smalling belsőzött a kapuba, majd egy szenzációs – egyérintős, sarkazós – kombinációt követően Nani lőtt a hálóba. S ahogyan az ilyenkor lenni szokott, mindkét együttes óvatossá vált, a helyzetek elmaradtak. Ám amikor már mindenki a tizenegyesekre készülődött, a belga Kompany a félpályánál Naniba rúgta a labdát: a portugál teljesen egyedül indult a kapu felé, kicselezte Hart kapust, majd az üres kapuba gurított. Mindez a 94. percben történt...

A 2011-es Szuper Kupát a Manchester United nyerte, de Sneijder még „egyenlíthet”, amennyiben a halványkékekhez szerződik…

Manchester United–Manchester City 3-2 (0-2)

Szuper Kupa, Wembley stadion, 90 ezer néző. Gól: Lescott (38.), Dzeko (45.), Smalling (51.), Nani (58., 94.)

A Manchester United elhódította a Szuper Kupát. Kérdés, hogy a Sneijderért folytatott átigazolási csatát ők, vagy a City nyeri.
Manchester United's Nemanja Vidic (C) lifts the trophy with teammates after their FA Community Shield soccer match against Manchester City at Wembley Stadium in London August 7, 2011. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Manchester United: De Gea – Smalling, Ferdinand (Evans, a szünetben), Vidics (Jones, a szünetben), Evra (Rafael, 72.) – Nani, Carrick (Cleverley, a szünetben), Anderson, Young – Welbeck (Berbatov, 89.), Rooney.

Manchester City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Kolarov (Clichy 74.) – De Jong, Yaya Toure, Milner (Johnson 68.) – Balotelli (Barry 59.), Silva, Dzeko.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.