Orbán félmillió igazolt versenyzőt akar látni

„Hogy a sportnak stratégiai ágazatnak kell lennie, abban Magyarországon az emberek, különösen a szülők többsége egyetért – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Rióban az M4 Sportnak adott interjújában. – Azt gondolom, nemzeti ügyről van szó, ezért nem vagyok hajlandó pártpolitikai vitát folytatni a sportról, mert szerintem az fölötte áll a pártpolitikai szempontoknak."
A miniszterelnök beszélt arról, hogy 1990-ben a rendszerváltáskor körülbelül egymillió igazolt versenyző volt Magyarországon. Ez a szám 2010-re 200 ezerre csökkent, azóta 300 ezerre nőtt. „Amikor elérjük az ötszázezres álomhatárt, akkor az eredmények ugrás­szerűen javulnak majd" – említette, majd hozzátette: „Újra és újra érvekre van szükség, amikor a közvélemény elé tárjuk a terveinket, például azt, hogy minden megyei jogú városban legyen ötvenméteres uszoda.

Akadnak más területek is, ahol jól jönne a pénz; azt, hogy éppen a sportra költünk, mindig meg kell védeni." Az olimpiáról kijelentette: „Itt lehet a leglátványosabban megmutatni, kik vagyunk. S tényleg vagyunk valakik, nem hátul kullogunk. Azt szeretjük, ha vannak bajnokaink, és ezt a mostani eredményekkel sem fogjuk lerontani."

A további tervekről elmondta: minden járásközpontban (174 van az országban – a szerk.) lesz a gyerekek oktatására alkalmas uszoda, vívócentrum, lovaspálya, lőtér, „úgy, ahogyan a képességünk és az edzők száma megengedi".

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.