Olimpiai kirohanása miatt tiltották el a válogatott focistát

Az amerikai labdarúgó szövetség fél évre felfüggesztette az amerikai női futball-válogatott kapusát, amiért az olimpián gyávának nevezte a svéd csapatot.

A teljesítménye mellett botrányairól ismert Hope Solo igen nehezen viselte, amikor a svéd válogatott tizenegyesekkel 5-4-re megverte az amerikai válogatottat a riói olimpián. A 35 éves kapus nem túl sportszerű módon „egy csapat gyávának" nevezte az ellenfelet – emlékeztet a BBC.

A futballistát már akkor is sok kritika érte, s az amerikai labdarúgó szövetség elnöke is „elfogadhatatlannak" nevezte a FIFA által a világ tíz legjobb női labdarúgója között számon tartott Solo kirohanását. A labdarúgót most fél évre fel is függesztették.

Solo a döntés után sem adta jelét annak, hogy megbánta volna kijelentését. „Nem lennék az a játékos, aki most vagyok, ha nem lennék ilyen ember. Ez annak ellenére is igaz, hogy nem mindig hozok jó döntéseket és mondok helyes dolgokat" – írta Facebook-oldalán Solo, aki februárig nem játszhat a válogatott színeiben.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.