'Rio szeret benneteket' - fergeteges parti a tengerparton

A pénteki eredményhirdetés óta folyamatos zenével-tánccal ünneplik a rióiak, hogy 2016-ban megrendezhetik a nyári olimpiát.

Bár a koppenhágai bejelentés után Luiz Inácio Lula da Silva köztársasági elnök kiadta a jelszót: "dolgozni, dolgozni, dolgozni!", a lakosság egyelőre hallani sem akar munkáról. A világ egyik leghíresebb strandján, a Copacabanán egymást érik a szambapartik, a helybéliek dob- és trombitaszóra ropják, és megjelent egy gigantikus zászló is, "Rio szeret benneteket" felirattal.

Hundreds of people gather at Copacabana beach ahead of the International Olympic Committee (IOC) vote to determine the host city for the 2016 Summer Olympics, on Copacabana beach in Rio de Janeiro October 2, 2009. REUTERS/Bruno Domingos (BRAZIL SPORT OLYMPICS IMAGES OF THE DAY)

Az államfő bejelentette, hogy Rio de Janeiro olyan olimpiát rendez 2016-ban, amilyet még nem látott a világ. A híres Maracana Stadionban 2016. augusztus 5-én sorra kerülő nyitóünnepségig azonban még van idő, a rögtönzött karnevál következő hivatalos fejezetét már ki is hirdették vasárnap délutánra...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.