Olimpia: Végre jók a formaruhák

Nem múlt el nyomtalanul a 2012-es londoni olimpia formaruhája körüli botrány: a jövő évi riói torna viseleteire kiírt pályázat eredményével végre maradéktalanul elégedettek lehetünk.

A három döntős – a The Four, a ­Nubu és a Use Unused – egyaránt remek pályázata közül az utóbbi lookbookja lett a befutó. A Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András által 2004-ben alapított divatcég kollekciójában a magyar zászló színei mellett a kék is hangsúlyos szerepet kap.

Tóth András magyarázza a kék pulóver jelentőségét
Tóth András magyarázza a kék pulóver jelentőségét
Földi Imre

Az izgalmas anyagválasztás, a sokak számára előnyös szabás és a kollekció által sugallt klasszikus elegancia fényévnyi távolságra van az elmúlt évtizedek nyertes formaruháitól. A ruhákon látható 168TEAMHUN feliratú logó a magyar sportolók eddigi olimpiai aranyérmeire utal.

A Use Unused ötmillió forintot kap a győzelemért, a kollekció elkészítésére közbeszerzési pályázatot írnak ki. Azt, hogy ez a pályázat az eddigiekhez képest tényleg más dimenzió, mi sem jelzi jobban annál, hogy a kollekciók képei elsőként egy divatmagazin oldalán voltak láthatók.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.