Olic mesterhármast rúgott, a Bayern bejutott a BL-fináléba

Alig kezdődött el a Lyon–Bayern München labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő második találkozója, Thomas Müller már a fejét fogta... A vendégcsapat ifjú csatára Cris hibája és Olic príma passza nyomán óriási ziccerben találta magát, ám – nagy magányában – a kapu mellé lőtt.

A félidő közepén már nem volt menekvés a házigazdák számára, mert a fölöttébb aktív müncheni duó fordított szereposztásban már nem hibázott: Müller átadása találta meg Olicot a büntetőterületen belül, a horvát támadó lefordult őrzőjéről, és Lloris mellett a hálóba lőtt (0-1). A Lyon Bastos révén még a térfélcsere előtt egalizálhatott volna, ám a brazil játékos tiszta helyzetben rontott.

Claude Puel, a francia együttes trénere a szünet után újabb támadót küldött a pályára, ám a Lyon képtelen volt komoly helyzeteket kialakítani, van Gaal garnitúrája ellenben nyugodt játékkal őrizte előnyét.

A Lyon futballistái pedig elveszítették hidegvérüket: Cris addig tapsikolta Busacca játékvezetőt egy vitatott ítéletnél, míg a svájci elő nem húzta a piros lapot. Egy óra elteltével úgy tetszett, hogy a ködbe vesznek a francia együttes továbbjutási reményei.

Pláne, hogy néhány perccel a kiállítás után Ivica Olic Altintop pontos passzát váltotta gólra, így megduplázta a németek előnyét (0-2). A horvát futballista a koronát is feltette tegnap esti teljesítményére, amikor Lahm beadását a kapuba fejelte (0-3).

Az eredmény már nem változott, így a Bayern 4-0-ás összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

 

Olic (jobbra) a csúcson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.