NyerEnd

Ma kezdődik Budapesten a férfikard Grand Prix.

 Ha a közönség nem megy a pásthoz, akkor a pást megy a közönséghez.

Felettébb sikeresek azok a vívóesemények, amelyeket ennek a gondolatnak a jegyében szerveznek. Legalábbis ez derült ki Prosits Attila beszámolójából: a WestEnd bevásárlóközpont ügyvezetője a plázában tartott női tőr és párbajtőr Világ Kupa-viadal tapasztalatairól beszélt, s kiemelte, hogy a látogatottság 40 és 60 ezer között mozgott a versenynapokon. Az elöljáró közölte azt is: a vetélkedők mintegy 180 millió forint értékű píár-megjelenést generáltak a cég számára.

Ezeknek az információknak az ismeretében nincs ok meglepődni azon, hogy a férfikard, a leglátványosabb szakág csúcstalálkozójának is a WestEnd ad otthont. A ma kezdődő – és a Gerevich Aladár, Kovács Pál, Kárpáti Rudolf hármas nevével fémjelzett – Grand Prix selejtezőit a MOM Sportközpontban rendezik, ám a holnap négy órára kiírt nyolcas döntőt már a bevásárlóközpontban tartják.

Klasszisban nem lesz hiány: a világranglista első tizenhat helyezettje közül tizenöten pástra lépnek, így Szilágyi Áron, a londoni olimpia egyéni bajnoka is. Somlai Béla, a sportoló mestere megemlítette, hogy a padovai Világ Kupán győztes magyar vívó teljesítményét vastapssal jutalmazta a szakértő olasz közönség. Idehaza alighanem akkor is ünneplésben lesz része, ha nem szerez aranyérmet, elvégre ő a drukkerek favoritja. Igaz, ezúttal a szokottnál jobban megoszlik majd a szurkolók figyelme, hiszen a hazai helyszínnek köszönhetően tizenkét magyar kardvívó szerepel a százhuszonhét versenyzőt felvonultató mezőnyben. (Köztük olyan éremre is esélyes versenyzők, mint Gémesi Csanád vagy Szatmári András.) A szervezők pedig nyilván akkor lennének igazán elégedettek, ha a plázába látogatók száma azért növekedne, mert a nyolc finalista között több honfitársunk is felbukkan.

Igaz, ha a résztvevők méltók szeretnének lenni a névadók emlékéhez, akkor a negyeddöntős szerepléssel nem elégedhetnek meg. Gerevich, Kovács és Kárpáti ugyanis öszszesen tizenkilenc olimpiai aranyérmet szerzett.

Erre a tizenkilencre még lapot húzni sem könnyű...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.