Női kosártorna: Sopron–Egyesült Államok!

Bombaerős csapatokkal találkozik a magyar női kosárlabdabajnok Sopron együttese a pénteken kezdődő, jekatyerinburgi négyes tornán.

Székely Norbert hölgykoszorúja a nyitónapon - magyar idő szerint - délután fél négytől a meghívót postázó házigazda, egyben Euroliga-harmadik Jekatyerinburggal rivalizál, majd szombaton a legutóbbi négy olimpián aranyérmes Egyesült Államok válogatottjával találkozik, a vasárnapi zárókörben pedig az USK Prahával csap össze (egyaránt fél tizenegykor).

Túl azon, hogy a soproniaknak pénzükbe nem kerül a túra - annak költségét a dúsgadag orosz egylet állja -, a Török Zoltán igazgatta klub szakmailag is komoly sikert könyvelhet el a részvétellel: azért az ötkarikás játékokon – 1976 óta – összesen hat aranyérmet, továbbá egy-egy ezüst- és bronzérmet gyűjtő amerikai garnitúrával nem mindennap mérkőzik honfitárs alakulat... Mindemellett a Székely-lányok tesztelhetik a prágaiakat is, akikkel azonos Euroliga-csoportban szerepelnek.

"Komoly erõpróba lesz számunkra ez a rangos torna" - mondta a Sopron hivatalos honlapján Székely Norbert, aki a szervezettség és az egység meglétét, továbbá a játékban gyakorolt elemek alkalmazását várja Euroliga-negyedik együttesétől az uráli városban.

Ugyanakkor az NB I-es küzdelmeket négy győzelemmel nyitó határközeli egylet nem lesz teljes: Amber Holt, az amerikai klasszis kisebb megfázással bajlódik, így Székely nem számíthat rá teljes mértékben, Maja Miljkovics pedig sérüléséből lábadozik, s a tréner nem kockáztatja meg a szerb irányító hét végi játékát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.