Női kézilabda-vb: KO-győzelemmel kilencedik a magyar csapat

A kilencedik lett a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a csütörtöki helyosztón 41:25-re nyert az osztrák együttes ellen.

Vérten felgyógyult a sérüléséből, így vállalta a játékot az utolsó vb-meccsen.

Eleinte minden magyar gólra érkezett válasz, még a Győrben légiós Spiridon is betalált az ellenféltől. Szucsánszki büntetőt hibázott, de ez nem vetette vissza a többieket. Vérten és Bulath gyorsan bemelegedett, vezérletükkel 14 perc után már 9:5-re vezetett Mátéfi Eszter együttese. Időt kért a rivális, Herbert Müller szövetségi kapitányt majd szétvette a düh.

Feljavult, keményebb lett az osztrákok védekezése, feljöttek 9:8-ra, ám a magyaroknak volt válaszuk erre: Zácsik lövéseivel szemben nem akadt ellenszer. Hamarosan 13:9-re módosult az állás, ám négygólosnál nagyobb különbségű vezetést ekkor még nem sikerült kiharcolni. Sőt az osztrákok majdnem egyenlítettek még a szünet előtt.

A második félidőt Tomori találatai vezették be, és újra megnyugtatóvá vált az előny. Így aztán a 34. percben, 21:16-os hátrányuknál az osztrákok időt kértek, de most már ez sem használt. Fokozatosan szakadtak le, a 43. percben már 28:18 volt az állás.

Az osztrák elfáradtak, és a végéig még tovább nőtt a különbség, mivel még emberelőnyük alatt sem tudtak gólt dobni.

Bulath Anita Nina Stumvoll előtt dob kapura
Szucsou, 2009. december 17. A magyar BULATH Anita a védekező osztrák Nina STUMVOLL előtt dob kapura a 9. helyért játszott Magyarország-Ausztria mérkőzésen a kínai női kézilabda-világbajnokságon Szucsouban (Suzhou) 2009. december 17-én. A találkozót a magyar válogatott 41-25-re nyerte. (MTI/EPA/Diego Azubel)

A magyarokkal szemben az előzetes elvárás a 12 közé kerülés volt, ezt sikerült teljesíteniük.

A csapat pénteken 5:30-ra ér Ferihegyre.

A 9. helyért:
Magyarország-Ausztria 41:25 (17:15)


Gól: Tóth T. 7/2, Tomori 6, Vérten 5, Kovacsics 5/2, Zácsik 4, Bulath 4, Bódi 3, Juhász 3, Tóth K. 2, Szucsánszki 2, illetve Spiridon 7, Engel 6/5, Scheffknecht 4, Magelinskas 3, Grausenburger 2, Frey 1, N. Stumvoll 1, S. Stumvoll 1.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.