NHL: világos fegyverletétel Washingtonban

Az eredmény olyannyira hihetetlen, hogy a The New York Times alighanem álmos éjjeli sportszerkesztője bizony fordítva pötyögte be a csütörtöki lapszámba.

Nem úgy a szomorú fővárosi kollégák: a The Washington Post vezető híre a Capitals meghökkentő fegyverletétele a Montreal Canadiens előtt.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL alapszakaszát fölényesen megnyert fővárosiak már a rájátszás első körét elbukták, pedig az eddig meglehetősen ingadozó teljesítményt nyújtó québecieket csak az utolsó, nyolcadik helyen emelték ki a keleti főcsoportban.

- Nem találok szavakat - mondta a mindent eldöntő, hetedik meccs után a sokak által a hokivilág legjobbjának tartott Alekszandr Ovecskin, a Capitals kapitánya. Jaroslav Halák, a Canadiens szlovák hálóőre az utolsó mérkőzéseken kivédte a washingtoniak szemét, 129 lövésből 126-ot hárítva. Bruce Boudreau tanítványai szerda éjjel 2:1 arányban maradtak alul, így - ami még soha nem fordult elő főcsoportbajnokkal - 3:1-es mérkőzésarányról 3:4-re veszítették el az első kört.

A kétszeresen is legértékesebb játékosnak (MVP) választott, 24 éves orosz, aki a Stanley Kupán és az olimpián kívül már minden létező trófeát és érmet elhódított, a főváros környéki gyerekek "félistene", és nem csak 124 millió dolláros sztárgázsija miatt. A jégkorongmeccsek látogatása pedig a többi itteni nagy csapatsport gyengélkedésével - Redskins (amerikaifutball), Nationals (baseball), Wizards (kosárlabda) - az általában a legkevésbé csalódást keltő szórakozás errefelé.

Nem úgy, mint most: a Verizon Centert hétről hétre megtöltő 17 ezer pirosmezes rajongót aligha vigasztalja, hogy a Kelet másik két divíziógyőztese, a New Jersey Devils és a Buffalo Sabres is elvérzett a rájátszás elején. Az ördögöket a Philadelphia, a szablyásokat pedig a Boston ütötte ki. Eldőlni látszik Ovecskin és Sidney Crosby örök vetélkedése is: a címvédő Pittsburgh ugyanis az Ottawa kiverése után menetelhet egyelőre tovább. A "pingvinek" következő ellenfele épp a Montreal.

Nyugaton pedig a helyzet változatlan - mondhatnánk: az első körben érvényesült a papíforma. Tavalyi, első körös buktája után ezúttal áll még a főcsoportot ismét megnyert San Jose Sharks; ebből az országrészből a Stanley Kupára hajthat a 2009-es döntős Detroit, valamint két divíziógyőztes, a Chicago és a Vancouver is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.