NHL: tovább menetel a Montreal a rájátszásban

Mike Cammalleri, Brian Gionta, Jaroslav Halák, Tomás Plekanec – na ők vajon kicsodák? Ha nem is éppen „nyeretlen kétévesekről” van szó, a szélesebb közvélemény most kezdi megtanulni a felkészültebb hokirajongók számára már jól ismert neveket.

A Montreal Canadiens együttese a Stanley Kupa címvédőjét is kiverte szerda este az NHL rájátszásában, így a Keleti főcsoport döntőjében szerepelhet majd a Boston-Philadelphia párharc győztesével.

Ahogy az észak-amerikai profiliga alapszakaszának washingtoni sztárjai, Alekszandr Ovecskinék sem voltak éppen hozzászokva, hogy alárendelt helyzetbe kerüljenek a québeci meglepetéscsapattal szemben, a Pittsburgh Penguins gárdája is elképedt.

- Mindenképpen csalódás ez. A hetedik meccsen bármi megtörténhet, mi pedig, sajnos, nem voltunk a legjobbak - mondta a téli olimpia csillaga, Sidney Crosby. A „pingvineket" az 5:2-es vereséggel végződött hetedik mérkőzés egy pontján a K. O. is fenyegette: a második harmad közepe felé 4:0-ra elhúzott a Montreal, az összeomlott hálóőrt, Marc-André Fleuryt le kellett cserélniük az otthon játszó acélvárosiaknak. Miközben a pittsburghi rajongók a 43 éven át szolgált - és mostanra kiszolgált - Mellon Arénától is elbúcsúztak ezzel, a mont­reali ­Centre Bellben üres jégpálya meg persze a kivetítő felett tombolhattak a piros-fehér-kék „egyenruhás" kanadai szurkolók.

Kérdés, meddig menetelhetnek most a csendes, sztoikus nyugalmat árasztó szakvezető, Jacques Martin tanítványai. A sportág ismerői jól tudják: a Montreal nyerte el legtöbbször a Stanley Kupát - nem véletlenül az ő öltözőjüket rendezték be a torontói Halhatatlanok Csarnokában -, de azt is: a csapat évtizedekkel korábban élte fénykorát.

Miután keleten az öt vezető kiemelt már elbúcsúzott, megnyílhat az út az alapszakasz nyolcadikja előtt. Nyugaton ezzel szemben érvényesül a papírforma. A főcsoportgyőztes San Jose Sharks és a divízióbajnok Chicago Blackhawks gyűrheti egymást, hogy eldőljön, melyikük verekedhet meg a Stanley Kupáért.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.