NHL: szépített a Pittsburgh a döntőben

A Pittsburgh Penguins nagy csatában, Jevgenyij Malkin három gólpasszával 4:2-re nyert a címvédő vendég Detroit Red Wings ellen, így összesítésben 2:1-re szépített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjében.

Nagy iramban kezdett az első két detroiti összecsapást elbukó Penguins, és Talbot révén hamar megszerezte a vezetést. Alig másfél perc után, egy jó sorcserét követően Zetterberg egyenlített. A Red Wings tovább pörgött, emberelőnyt harcolt ki, amelyet Franzen gólra váltott. Az ezzel veszélybe került hazaiak rákapcsoltak, és Letang váratlan lövése utat talált a playoff-ban szenzációsan védő Osgood kapujába.

A címvédő fantasztikus tempót diktált a második játékrészben, de hiába lőtt tízszer többet kapura riválisánál, Samuelsson révén csak kapuvasig és egy elpuskázott emberelőnyig jutott. A folytatásban a Pittsburgh előtt adódtak helyzetek, ám Osgood többször bravúrral védett. A harmad derekán újabb hazai létszámfölényben Goncsar lőtt hatalmas gólt. A playoff pontlistáját vezető Malkin immár harmadik gólpasszát jegyezte, míg a szintén előkészítőként jeleskedő Crosby első pontját szerezte a fináléban.

Nőhetett volna a különbség, ám Talbot a kapuvasat találta el. A csatár enne ellenére nem maradt újabb gól nélkül, mert amikor a Detroit lehozta kapusát, az üres kapuba helyezett.

Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés: Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings 4:2 (2:2, 0:0, 2:0); gól: Talbot (5., 60.), Letang (16.), Goncsar (51.), illetve Zetterberg (7.), Franzen (12.).

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Detroit javára. A következő mérkőzést magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik Pittsburghben.

Ez ugyan a Pittsburgh kapuja, de végül ők győztek
Ez ugyan a Pittsburgh kapuja, de végül ők győztek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.