NHL: Marian Hossa tizenkét évre írt alá a Chicago Blackhawkshoz

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks szerdán 12 évre szóló szerződést kötött a szlovák Marian Hossával.

A 30 éves játékos reméli, hogy a gárdával végre megnyeri pályafutása első Stanley Kupáját. Ugyan tavaly és idén is döntőt játszhatott, de mindkétszer a vesztes csapat tagja volt: előbb a Pittsburgh Penguinsszel maradt alul a Detroit Red Wingsszel szemben, majd a detroitiakat erősítve a Pittsburgh ellenében.

Hossa eddig 873 NHL-meccsen lépett jégre, 370 gól mellett 425 gólpassz fűződik a nevéhez. Chicagóban összesen 62 millió dollárt fog keresni, ebből 53-at az első hét évben. Honfitársa, Marian Gaborik sem panaszkodhat, hiszen a legutóbbi, sérülésekkel terhes szezonja ellenére a New York Rangers szerződtette, méghozzá öt évre 37,5 millió dollárért.

A 2000 óta tartó NHL-es pályafutása során eddig a Minnesota Wildot erősítő 27 éves szlovák támadó a 2007-2008-as szezonban karriercsúcsot jelentő 42 góllal és 41 gólpasszal zárta az alapszakaszt. A legutóbbi kiírásban ugyan csak 17 meccsen léphetett jégre, ám így is szerzett 23 pontot (13 gól, 10 gólpassz).

Marian Hossa:

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.