New United

A labdarúgó Premier Liga 16. fordulójának legnagyobb izgalommal kísért mérkőzése a Manchester United–Liverpool találkozó volt, bár ebben az idényben az északnyugat-angliai riválisok egyike sem remekel. A történelmi ellenségeskedés foka bizonyos mértékig csökkent Sir Alex Ferguson távozása óta, miközben a húsz bajnoki címmel büszkélkedő United és a hetvenes évek sikercsapata, a tizennyolc elsőségnél elakadt Liverpool változatlanul a Premiership két legismertebb brandje.

A manchesteriek sorozatban öt mérkőzésen voltak eredményesek a ligában, de a széria értékét a fogcsikorgatva elért győzelmek bizonyos fokig csökkentették. Brendan Rodgers, a vendégek edzője nosztalgiával gondolhatott vissza az előző évadra, hiszen a múlt év decemberének közepén az ellentmondásos körülmények között távozó Luis Suarez tizenöt, az ebben az idényben sérülésekkel bajlódó Daniel Sturridge pedig kilenc gólnál tartott.

A hanyatt fekvő Rooney gólját ünneplik az MU labdarúgói
A hanyatt fekvő Rooney gólját ünneplik az MU labdarúgói
Phil Noble / Reuters

A vasárnap délutáni rangadót a vendégek kezdték rámenősebben, de Sterling, a Liverpool ifjú labdarúgója kihagyta helyzetét, és szinte a következő pillanatban a United szerzett vezetést: Valencia átadását Rooney jobb lábbal, kapásból küldte Jones kapujának jobb sarkába (1-0). Az Old Trafford több mint hetvenezer szurkolója önfeledten ünnepelt, és röviddel a szünet előtt az MU megduplázta előnyét. Young a bal oldalról ívelt be, Van Persie tovább csúsztatta a labdát a lesen álló Matához, aki két lépésről nem hibázott (nem úgy, mint a gólt megítélő játékvezető).

A 2-0 hízelgő volt a Manchester számára, s a helyzet nem változott a fordulás után sem: a 71. percben az egyedül hagyott Van Persiemegadta az ellenfélnek a kegyelemdöfést (3-0). A United szurkolói mind kéjesebben skandálták: „Brendan Rodgers, holnap kirúgnak!” A tréner alighanem hibát követett el, amikor amúlt héten kijelentette, hogy ő a legalkalmasabb ember a Pool vezetésére. A United sima győzelme nem ezt igazolta...

A Premier Liga nagyjait érintő szombati találkozókon a papírforma érvényesült. A Newcastle-tól elszenvedett vereség után nyert a Chelsea a Hull ellen, de a 2-0 sem takarhatta el, hogy az Hazard és Diego Costa góljával győztes kékek pocsékul, a drukkereknek valóságos szenvedést okozva „játszottak”. A Manchester City továbbra is őrzi a hárompontos követési távolságot. Az utolsó helyezett Leicester ellen vendégként kivívott 1-0 érdekessége, hogy ismét a csak ideiglenesen az Etihad stadionban állomásozó Lampard volt eredményes. A karácsonyi piacon újabb, gyerekeknek szóló futballkönyvvel kirukkoló veterán középpályás a 175. bajnoki góljával felsorakozott az örök lista holtversenyes negyedik helyére, Thierry Henry mellé.

A spanyol labdarúgó-bajnokságban a sérült Neymart nélkülöző Barcelona szerény 0-0-t ért el a Getafe vendégeként. További meglepetés: Atletico Madrid–Villarreal 0-1. Az élmezőny: 1. Real Madrid 39 pont, 2. Barcelona 35, 3. Atletico Madrid 32. 

Barca, Juve: remi, PSG: vereség

A spanyol bajnokságban a sérült Neymart nélkülöző Barcelona szerény 0-0-t ért el a Getafe vendégeként. További meglepetés: Atlético Madrid-Villarreal 0-1. Az élmezőny: 1. Real Madrid 39 pont, 2. Barcelona 35, 3. Atlético Madrid 32.

A német bajnokságban: Augsburg–Bayern München 0-4, Hertha–Dortmund 1-0, Leverkusen–Mönchengladbach 1-1, Wolfsburg–Paderborn 1-1. Az élmezőny: 1. Bayern 39, 2. Wolfsburg 30, 3. Leverkusen 24, 4. Mönchengladbach 24, 5. Augsburg 24.

Az olasz bajnokságban: Juventus–Sampdoria 1-1, Genoa–AS Roma 0-1. Milan–Napoli 2-0.  Az élmezőny: 1. Juve 36, 2. AS Roma 35, 3. Lazio 26, 4. Sampdoria 26.

Elvesztette veretlenségét a francia bajnokságban a PSG: az együttes 1-0-ra kikapott a Guingamp vendégeként. A Monaco–Marseille mérkőzés lapzárta után ért véget. Az élmezőny: 1. Marseille 38, 2. PSG 37, 3. Lyon 36.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.