Németh Krisztián kölcsönben a Blackpoolnál

Németh Krisztiánt kölcsönadta az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Blackpoolnak a Liverpool.

A Premier League-ben jelenleg második helyezett liverpooli klub honlapján olvashatók szerint a 20 éves játékos egy hónapot tölt majd a Bloomfield Roadon.

A honlap szerint Németh volt a sztárja a bajnoki címet begyűjtő tartalékcsapatnak, de a felnőtt alakulatban eddig még csak felkészülési találkozókon kapott szerepet.

 "Rafa Benitez vezetőedző behívott az irodájába szombaton délelőtt és azt mondta mindenképpen támogatja a kölcsönszerződést, mert Blackpool közel van, és így nem kell költöznöm, hanem innen, Liverpoolból járhatok edzésre. Hetente 1-2 alkalommal pedig a Liverpool felnőtt csapatával edzek majd. Benitez szerint a sérülésem után meccshiányom van, és a tartalékbajnokság kevés lehetőséget ad a pótlásra, az első csapatnál pedig reálisan csak a kispadig juthatok a következő hónapban. A Queen's Park Rangers elleni keddi bajnokin benne vagyok a Blackpool keretében, szerintem a kispadon kezdek és remélem, sikerül bemutatkoznom" - nyilatkozta Németh.

A Blackpool jelenleg a 15. helyen áll a 24 csapatos második vonalban.

Lőw Zsolt Mainzba szerződött

Lőw Zsolt hétfőn két és fél évre a német másodosztályú bajnokságban szereplő Mainz labdarúgócsapatához igazolt. A 29 éves válogatott futballista a Bundesliga élvonalában listavezető Hoffenheim együttesétől érkezett Mainzba.

"Több sérültünk is van, ezért szerettünk volna a bal szélre egy rutinos, sokoldalú játékost szerződtetni" - mondta Christian Heidel, a másodosztályú pontvadászatban élen álló klub menedzsere. "Zsolttal sikerült tovább erősíteni a keretünket."

Lőw 2006-tól játszott Hoffenheimben, a harmad- és másodosztályban korábbi csapata alapembere volt, az elmúlt fél évben azonban csak egy bajnokin lépett pályára.

A magyar futballista Németországban játszott az Energie Cottbus (2002-2005) és a Hansa Rostock (2005-2006) csapatában is. Összesen 32 első- és 86 másodosztályú német bajnokin szerepelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.