Német bosszú Augsburgért

Május 29-én felkészülési mérkőzésen Szlovákia igencsak meglepte Németországot Augsburgban, 3-1-re legyőzte ugyanis a meglehetősen tartalékos házigazdát.

Ezen a meccsen azonban a világbajnok nyomban jelezte: most nem barátságos mérkőzésen vannak, és már a 8. percben megszületett az első gól: szöglet után szállt kifelé a labda, de nem pattanhatott le, mert Boateng 20 méterről kapásból kapura lőtte, és a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0).

Boateng gólja. Háromszor adták vissza
Boateng gólja. Háromszor adták vissza
Carl Recine / Reuters

Aztán öt perc múlva majdnem jött a második, mert Skrtel fellökte Gomezt, és jogosan járt büntető a németeknek. Csakhogy Özil balra irányzott középmagas lövését hárította Kozacik kapus! 

Megmaradt a nyomasztó német mezőnyfölény, de mivel nem jött az újabb gól, nem dőlhetett még hátra Löw szakvezető. Pláne azután, hogy a 41. percben Kucka egy közeli fejessel majdnem kis híján kiegyenlített, Neuertől nagy bravúrra volt szükség a hárításhoz. S aztán a nagy ijedelemre a szünet előtt még bevágtak egyet a németek: Draxler szólója után Gomez lőtt négy méterről a léc alá (2-0).

Ezek után a második félidő edzőmeccs jelleget öltött, amelybe egy újabb német gól még belefért: Draxler vágott be közelről egy lepattanó labdát a léc alá (3-0). A két együttes nem volt egy súlycsoportban, még a németek visszafogott teljesítménye mellett sem.


NÉMETORSZÁG–SZLOVÁKIA 3-0 (2-0)
Nyolcaddöntő, Lille, 49 000 néző. Jv.: Marciniak (lengyel).
Németország: Neuer – Kimmich, Boateng (Höwedes, 72.), Hummels, Hector – Müller, Khedira (Schweinsteiger, 76.), Özil, Kroos, Draxler (Podolski, 72.)– Gomez.
Szlovákia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Gyömbér (Saláta, 84.) – Hrosovsky, Skriniar, Hamsik – Kucka, Duris (Sesták, 64.), Weiss (Gregus, 46.).
Gól: Boateng (8.), Gomez (43.), Draxler (63.).
NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.