„Nem tudom elképzelni az Atleticót Simeone nélkül”

Százszázalékos őszi mérlege, 25-1-es gólkülönbsége ellenére is elővigyázatos a Bayern München labdarúgócsapata az Atletico Madrid elleni vendégjátékot megelőzően.

Hétből hét tétmérkőzést nyert az új szezonban a Bayern München, azaz Carlo Ancelotti itáliai karnaggyal is megy minden, mint Pep Guardiola katalán dirigenssel. Thiago, a német csapat brazil-spanyol középpályása mondta is az olasz szakvezetőről: „Nagy tréner, önbizalmat és nyugalmat ad nekünk.”

A kiegyensúlyozottság most mégsem teljes, mert Karl-Heinz Rummenigge Bayern-főnök a német–spanyol napok keretében zajló ma esti BL-rangadó (tv: Sport1, 20) előtt kijelentette: „A legnehezebb ellenfél vár ránk. Olyannyira, hogy az Atletico Madrid otthonában a döntetlen is kedvező kimenetel lenne számunkra.”

Simeone hangulatban
Ralph Orlowski / Reuters

Thomas Müller csatlakozott elöljárójához: „Aki csak kicsit is ismeri a futballt, az tudja, az Atletico kevés gólt kap és roppant hatékonyan működik.” Thiago hozzátette: „Vetélytársunk nagyszerű együttes, jobban védekezik nálunk, a Barcelonánál, a világ összes klubcsapatánál.” Ez pedig Antoine Griezmann szerint mindenekelőtt Diego Simeone edzőnek köszönhető. „Tartottam attól, hogy a nyáron elmegy Madridból, de maradt, s így még többet tanulhatunk tőle” – mondta a spanyol klub francia csatára, aki a L’Equipe című francia sportnapilap (túlzó) megállapítása szerint „más bolygón született”. A középpályás Gabi szintén leszögezte: „Jelenleg nem tudom elképzelni az Atleticót Simeone nélkül.”

Az argentin mester tényleg nem akármilyen áttörést vitt véghez a spanyol klubnál. Az Atletico Madridnál az 1986 és 2011 közötti negyedszázad során nem kevesebb mint 48 alkalommal volt edzőcsere. Jellemző: e mennyiségnek a fele sincs az 1986-tól egyre-másra bekövetkező magyar szövetségi kapitányváltások száma (22). Aztán 2011 karácsonyán kinevezték Simeonét, aki azóta lecövekelt az addig rugós (kirúgós) madridi kispadon. Igaz, most háborog, mert az Atletico az egyetlen a harminckét BL-résztvevő közül, amelynek vasárnap kellett játszania (La Coruna 1-0).  

Noha a százszázalékos Bayern ­25-1-es őszi gólkülönbséggel utazott a spanyol fővárosba, köreiben azért is elővigyázatosak, mert az Atleticónak kiváló a hazai mérlege a német kupacsapatokkal szemben (12 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség), és az első számú európai klubtorna legutóbbi elődöntőjében éppen a Bayernt ejtette ki. Mivel Guardiolával a müncheni BL-sikerek elmaradtak, a német vezérkar most a kontinentális trófea elnyerésére összpontosít, ám Ancelotti igyekszik lehűteni a kedélyeket azzal, hogy „Guardiola remekül dolgozott, nem akarok stílusváltást, forradalmat meg főként nem”.   

A tréner pillanatnyilag azon (is) gondolkodik: a sérüléséből felépülő Hummelst beállítsa-e. Ha a védő a kispadon marad, akkor a Javi Martinez, Boateng kettős kezd, amelyet a dpa német hírügynökség „világklasszis párosnak” nevezett. Nem lesz ott a kivonuló tizenegy tagjai között a legutóbb Hamburgban győztes gólt szerző Kimmich, továbbá Renato Sanches vagy a sérült Douglas Costa sem.

S ilyen választékkal óvatosak a bajorok...

Csoportmérkőzések, második forduló

A csoport: Ludogorec–PSG, Arsenal–FC Basel.

B csoport: Besiktas–Dinamo Kijev, Napoli–Benfica (Sport2).

C csoport: Mönchengladbach–Barcelona (M4 Sport), Celtic–Manchester City (Film Mánia).

D csoport: Atletico Madrid–Bayern München (Sport1), Rosztov–Eindhoven.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.