Nem tetszik a rendszer

José Mourinho és Louis van Gaal után újabb Premier League-edző rohant ki az Európában példátlan angliai év végi hajrá ellen. Ezúttal Gus Poyet, a Sunderland trénere minősítette „gyalázatosnak”, hogy a labdarúgóknak december 28-án is pályára kell lépniük.
Ashley Barnes (középen) ünnepel: az ő góljával egyenlített a Burnley a City ellen
Ashley Barnes (középen) ünnepel: az ő góljával egyenlített a Burnley a City ellen
Phil Noble / Reuters

A korábban az uruguayi válogatottban is szereplő, Chelsea-, majd Tottenham-futballista elismerte a hagyományos Boxing Day jelentőségét, helytelenítette azonban a rövid egymásutánban lejátszott mérkőzésekkel járó kihívást.

A három napon belül másodszor pályára lépő együttesek vasárnapi találkozóinak sorát a Tottenham–Manchester United rangadó nyitotta, mégpedig azzal a meglepetéssel, hogy a „vörös ördögök” több, mint két év óta először ugyanazzal a kezdőcsapattal álltak ki, mint az előző összecsapásukon. Ezúttal azonban elmaradt a góleső: a United csupán 0-0-ás döntetlent produkált riválisa ellen.

Mauricio Pochettino csapata elsősorban kapusának, Hugo Llorisnak köszönhette, hogy a vendégek nem tettek szert jelentős előnyre már az első félidőben. Nem csoda, hogy a szünetben még az MU kapusa, David de Gea is elismeréssel adózott kollégája teljesítményének... A vendégek közül Phil Jones lehetett a legcsalódottabb, aki Jan Vertonghen kétségbeesett beavatkozása ellenére fejese nyomán már a hálóban látta a labdát. Bár a technológia a játékost igazolta, a partjelző lesnek értékelte a helyzetet.

A második félidőre a manchesteriek elfáradtak, a Spurs pedig a BL-részvétellel kecsegtető negyedik helyben reménykedve mind elszántabban próbálkozott, ám áttörést egyik társaság sem tudott elérni. A 19. forduló megkülönböztetett figyelmet kapó mérkőzéseinek sorába tartozott a Southampton–Chelsea találkozó. Bár futballkommentátorok az éllovas vizitálók tarolására tippeltek, negyedóra elteltével a házigazdák szerezték meg a vezetést Sadio Mané jóvoltából.

A nyugat-londoniak szerencséjére Mourinhónak nem kellett mérgelődnie a szünetben, hiszen röviddel a fordulás előtt Cesc Fabregas beadását követően Eden Hazard egyenlített (1-1), s az állás már nem is változott. A Premiership nagyágyúi közül nem okozott csalódást az Arsenal, amely az Upton Parkban múlta felül a West Ham Unitedet 2-1-re. Ugyanakkor a szezon eleji bizonytalankodását feledtetni igyekvő, házigazda Manchester City 2-0-ás vezetés után érthetetlenül kiengedett a Burnley ellen, és be kellett érnie 2-2-vel. Ezzel egyidőben Poyet mester Sunderlandje az Aston Villa elleni gól nélküli döntetlennel igazolta a tréner lamentálásának jogosságát.

Az élcsoport: 1. Chelsea 46 pont, 2. Manchester City 43, 3. Manchester United 36.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.