„Nem szeretem a focit, de ez olyan gyönyörű volt”

Felrobbant a közösségi média a Magyarország–Portugália mérkőzés közben és után. Több ezer ember osztotta meg véleményét a magyarok parádés labdajátékáról. A kommentelők szerint a 2016-os Európa-bajnokság „legjobb meccsét” láthattuk tegnap este.

Nemcsak hazánkból, de külföldről is rengeteg gratuláció érkezett Magyarország csoportelsőségéhez és játékosaink gyönyörű góljaihoz.

„Hősök vagytok... szavak nincsenek arra, amit átélünk. Ez a csapat nekünk már most bajnok" – ünnepeltek a magyar kommentelők a Twitteren a mérkőzés után, mások így fakadtak ki: „Ez lesz az az időszak, amit majd az unokáimnak is mesélni fogok! Igen, akkor kezdődött a magyar futball ÚJ ARANYKORA!"

A magyarok teljesítménye azonban nemcsak a futballkedvelők szívét töltötte el büszkeséggel, hanem azokét is, akik egyáltalán nem érdeklődtek a sport iránt, egészen mostanáig. „Összességében nem szeretem a focit, de ez a meccs olyan gyönyörű volt, hogy minden percét megérte nézni" – írta egy kezdő futballszurkoló. „Nem vagyok egy nagy magyar drukker, sőt évekig ostoroztam a magyar futballt, de ezt a meccset míg élek nem felejtem el" – jegyezte meg egy másik.

Az internet népe szerint hazánk tegnap újra beírta magát a futballtörténelembe, de ennyivel a magyar szurkolók nem elégedtek meg, s a #HUN hashtaggel követelték: szerda éjszaka a magyarok tiszteletére boruljon az Eiffel-torony piros-fehér-zöldbe.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.