Nem sikerült a bravúr, kiesett a magyar hokiválogatott a világelitből

Fehéroroszország keddi, Franciaország elleni győzelme miatt a magyar jégkorong-válogatott kiesett a világelitből az oroszországi világbajnokságon, így jövőre újra a divízió I/A csoportban szerepel majd.

A magyarok bennmaradásához az kellett volna, hogy a fehéroroszok – akiket egyedüliként legyőzött a válogatott – ne szerezzenek pontot a franciák ellen, azonban a mérkőzés 3-0-s fehérorosz sikerrel zárult.

Rich Chernomaz együttese így jövőre a divízió I/A-ban Ausztria, Kazahsztán, a Koreai Köztársaság, Lengyelország és Ukrajna társaságában szerepel majd. A másodosztály tornájának megrendezésére előzetesen az osztrákok és a dél-koreaiak jelentkeztek.

Annak ellenére, hogy a válogatott kiesett, teljesítményével sokak tiszteletét kivívta. Megkérdeztünk néhány sportembert: mi a véleménye a csapatról?

Marosi László, korábbi vb-ezüstérmes kézilabdázó:

– Le a kalappal a fiúk előtt. Örültem, hogy felvették a vb-ritmust, felnőttek a mezőnyhöz – persze Kanada más kávéház –, és több meccsen is remekül küzdöttek.

Zsivoczky-Farkas Györgyi, világbajnoki hatodik hétpróbázó:

– Sajnos nem volt időm nézni a meccseket, de olvastam és hallottam, hogy ügyesen játszottak. Nagy dolog, hogy a világ 16 legjobb csapata között szerepelhettek.

Széles Sándor úszóedző, az olimpiai bajnok Gyurta Dániel trénere:

– Nem örülök, hogy kiesett a válogatott, annak viszont igen, hogy több szoros meccset vívott. Tetszett a korongosok lelkesedése, még egy kis javulás kell, és akkor legközelebb már nem kell búcsúzni.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.