Nem kellett a St. Louisnak az első nyíltan meleg focista

Michael Sam minden álma teljesült, amikor májusban beválogatták őt az NFL-be, most azonban megválik tőle a St. Louis Rams.
Fotó: Reuters / Jasen Vinlove-USA TODAY Sports
Fotó: Reuters / Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Michael Sam amerikai focista februárban lépett a nyilvánosság elé és vallotta be, hogy homoszexuális. Ez rendkívüli lépés volt, hiszen karrierje még előtte áll, és vallomásával profi szerződését kockáztatta. Karrierje azonban felfelé szárnyalt, májusban az egyik NFL-csapatnál, a St. Louis Rams-nél kötött ki. A játékos azonban nem került be a végső 53-as keretbe - írja a The Guardian.

"Szeretném megköszönni a Ramsnek és St. Louis városának ezt az óriási lehetőséget, és hogy megengedték, hogy megmutassam, ilyen szinten is tudok játszani. (...) A legtöbb valamirevaló dolog ritkán jön könnyen az életben, ezt mindig is tudtam. Az út még nem ért véget" - írta Sam Twitteren. 

Nincs még minden veszve, a sportolónak van még rá esélye, hogy egy másik csapat szerződteti. 

Jeff Fisher, a Rams vezetőedzője sajtótájékoztatón közölte, kizárólag Sam futballtudása alapján hozták meg a döntést, és hogy a játékos véleménye szerint megállja a helyét ebben a ligában. Mostantól bármelyik csapat szabadon viheti, a Rams nem fog küzdeni érte.

Az NFL idei szezonja szeptember 5-én kezdődik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.