Nem indul az első osztályban a Győr

A következő idényben nem tud elindulni az első osztályban a Győri ETO FC labdarúgócsapata.
A klub honlapján pénteken megjelent rövid közlemény szerint az egyesület nem tudta teljesíteni a licenc-követelményeknél a Magyar Labdarúgó Szövetség által előírt hiánypótlást.

"Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy sajnos nem tudtuk teljesíteni az OTP Bank Liga 2015/16-os indulásához szükséges licenc követelményeknél az előírt hiánypótlást. Mindez azt jelenti, hogy bár a pályán elért eredmények alapján jogosult lehetne klubunk, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljen, a kialakult körülmények miatt erre mégsem lesz lehetősége" – írja az eto.hu

A Győr 55 év után nem lesz tagja az élvonalnak, az 1960/61-es idény óta szerepel folyamatosan az első osztályban. Egyelőre még az is kérdés, hogy melyik osztályban folytathatja az együttes. Egy korábbi elképzelés alapján, amennyiben a klubnak sikerülne törlesztenie köztartozásait, akkor megmenekülhetne az egyesület utánpótlás-szekciója. Így az NB III-ban megkapaszkodhatna a csapat, s nem kellene "szélnek ereszteni" azt a mintegy 400 fiatalt, aki a győri klubban futballozik. Az MLSZ körlevélben kérdezte az NB I-es klubokat, hogy hajlandók-e segíteni, a klubonként tízmillió forintos, azaz összesen 150 milliós "segély" fedezné az ETO FC köztartozásait.

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.

A Győr jelenleg a 10. helyen áll a labdarúgó OTP Bank Ligában, az együttes szombaton a Haladást fogadja, majd sorrendben a Diósgyőrrel, a Péccsel és a Debrecennel találkozik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.