Nem fognak törököt Csehvel

Az Egri Úszó Klubhoz igazolt Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok versenyző – jelentették be Egerben.

A sportoló tavaly decemberben adta hírül, hogy elhagyja korábbi klubját, a Kőbánya SC-t, valamint edzőjét, Turi Györgyöt, akivel tizenhét évig dolgozott együtt. Cseh gyerekkori nevelőedzőjéhez, Plagányi Zsolthoz tért vissza, aki abban a Törökbálinti Sportközpontban edzi tanítványait, amely tavaly óta az EÚK tagozataként működik.

Fitt, akár egy tinédzser
Fitt, akár egy tinédzser
Nemzeti Sport

– Amikor felröppent edző- és csapatváltásom híre, több klub is megkeresett, hogy igazoljak hozzá. Jómagam azonban főként edzőt kerestem, aki mellett hatékonyan készülhetek fel a riói olimpiára, s elérhetem a kitűzött célt, az ötkarikás aranyérmet – mondta tegnap kérdésünkre a világklasszis úszó. Mivel trénerének már volt kapcsolata az egriekkel, logikusan vetődött fel, hogy ide szerződik. A hét végén egy luxemburgi versenyen vesz részt, s már új klubja színeiben áll a rajtkőre.

Plagányi szerint az utóbbi hat-nyolc hétben, amióta együtt vannak, már érezhető az eredmény, Cseh mind jobb formába lendül. „Amúgy is kiválóak az adottságai, a fittségi és teherbírási szintje a mérések szerint egy tizennyolc éves fiataléval vetekszik, s hasonlóan értékes tulajdonsága, hogy nyitottan áll az új módszerekhez, legyen szó akár szárazföldi, akár vízi tréningekről” – említette az edző. Hozzátette, hogy Törökbálint és Eger között megosztják az edzésprogramot: az előbbi városban 25, míg az utóbbiban 50 méteres medencében gyakorol majd Cseh.

Habis László egri polgármester – aki helyi borokat és egy a barokk városról szóló művészeti albumot ajándékozott a köztudottan szenvedélyes fotós Csehnek – azt várja az igazolástól, hogy a fiatal egri úszókra jótékony hatással lesz a neves edzőtárs jelenléte. „Mindent megteszünk” a legjobb körülmények megteremtéséért Cseh László számára – jelentette ki. Ehhez 2015-re 12 millió forintra lesz szükség. A pénz harmadát már átutalták az úszóklub számlájára, a továbbiakat pedig szponzorok és helyi alapítványok segítségével teremtik elő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.