Nekivágtak a Balatonringnek

Megkezdődtek a Balatonring építésének előkészítő földmunkái - állapította meg Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár Sávolyban, a majdani gyorsasági-motoros pálya helyszínén tartott bejárása alkalmával.

A politikus volt az első, aki Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter márciusi ígérete után ellenőrizte a munkálatokat. Az ÖTM tájékoztatása szerint Kovács Miklóst arról tájékoztatták, hogy jól halad a szennyvíztisztító mű előkészületi munkálata, illetve a Lengyeltóti és Nagykanizsa közötti nagynyomású gázvezeték kiváltásának megvalósítása is.

– A pályaépítésre vonatkozó engedélyezési eljárás folyamatban van, jelenleg a hatóság által jelzett hiányokat pótolják. Az építési engedély kiadásának várható időpontja információim szerint 2009 április vége - nyilatkozta a szakállamtitkár. A Magyar Nagydíjat eredetileg az idén szeptemberben rendezték volna meg először a Balatonringen, ám az építő Share Capital- és Sedesa-csoport a gazdasági válságra hivatkozva március 11-én bejelentette, hogy a beruházás finanszírozásának megszervezése a vártnál több időt vesz igénybe, így 2009-ben nem lesz futam. Az új tervek szerint 2010 májusában rendezik majd meg a versenyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.