Négyest is megy Kovács és Janics

Kedden megnevezte a jövő hét végi, szegedi válogatón általa indítani kívánt négyeseket Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya.

Női K-4 500-on Kovács Katalinnak, Janics Natasának, Kozák Danutának és Benedek Dalmának, férfi K-4 1000 m-en pedig a fiatal Tóth Dávidnak, Szalai Tamásnak, Dobos Andrásnak és Paumann Dánielnek szavazott bizalmat.

 A szövetség tájékoztatása szerint a nőknél azért döntött e négy versenyző mellett Storcz, mert ők nyújtották a legjobb teljesítményt a válogató viadalokon egyesben, illetve párosban. A vasárnap véget ért brandenburgi Európa-bajnokságon a szoros időrend miatt nem volt lehetőség a legerősebb magyar négyes összeültetésére, az augusztusi, kanadai világbajnokságon viszont ebből a szempontból kedvezőbb lesz az időrend (az olimpiai egyes, páros, illetve négyes számot más-más napon rendezik). Kovács, Janics és Kozák tagja volt a tavaly, Pekingben ezüstérmes kvartettnek, Szabó Gabriella ezúttal kimaradt.

A férfiakkal kapcsolatban a háromszoros ötkarikás bajnok kajakosból lett kapitány elmondta: az eddigi két Világ Kupa-futamra, illetve az Eb-re három csapatot jelölt már ki, és ezek közül a most megnevezett kvartett szerepelt a legjobban (megnyerte a szegedi VK-t), így bennük látja a garanciát arra, hogy a lehető legjobban teljesítenek majd a vb-n.

A válogatási elveknek megfelelően Storcz négyeseit bármelyik másik csapat kihívhatja a jövő hét végi válogatón, és ha legyőzi a kijelölt hajókat, utazhat Kanadába. E két szám mellett a nem olimpiai számokban is vb-válogató lesz a szegedi viadal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.