Négy, három, kettő

Ismét – vagy inkább még mindig – Hosszú Katinka a főszerepben: a 200 m vegyesen elért újabb világcsúccsal, négy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel a legeredményesebb versenyzője lett Dohában a rövid pályás világbajnokságnak.
„2:01,8? Ez milyen idő? Brutális, nem? Mondtam is: ez tuti a sapka miatt volt" – lelkendezett még szombaton az új fejlesztésű, ráncmentes úszósapkát a dohai versenyen tesztelő Hosszú Katinka, miután ismét világcsúcsot úszott, megszerezve negyedik aranyérmét a rövid pályás vb-n, ezúttal 200 m vegyesen.
Elegáns válasz
Elegáns válasz
Osama Feisal / MTI/AP

Vasárnap szinte magát is meglepte, hogy remek eredménnyel (25,96, országos csúcs) bronzérmet nyert az 50 m-es hátúszás döntőjében. Bár saját bevallása szerint már „érezte a lábát" az utolsó verseny előtt, azért még egy második hely is belefért: 1:51,18-as idővel csapott célba a 200 m gyorsúszás döntőjében, amelyben a svéd Sarah Sjöström 1:50,78-as világcsúccsal előzte meg.

Katinka tehát négy világbajnoki címmel, négy világcsúccsal, három ezüst- és egy bronzéremmel gazdagabban térhet haza Magyarországra, elegáns választ adva ezzel azoknak, akik fanyalogtak, hogy a FINA őt választotta az év úszónőjévé az amerikai Katie Ledecky ellenében. „Nagyon-nagyon jól sikerült ez az év, bár sokan gondolták azt, hogy 2013-at nem lehet felülmúlni. Nos, nem tudom, hogy melyik volt a jobb, de azt kívánom magamnak, hogy a következő kettő is legyen ilyen! Akkor maximálisan elégedett leszek!" – örvendezett a szuperklasszis úszónő a dohai „etap" végén, miután átvette a világbajnokság legjobb női versenyzőjének járó trófeát. A férfiaknál ezt az elismerést a 200 m-es pillangóúszásban elért vasárnapi győzelmével a negyedik egyéni aranyérmét is megszerző dél-afrikai Chad Le Clos kapta.

Magyarország válogatottja hat arany-, három ezüst- és két bronzéremmel az éremtáblázat második helyét szerezte meg Brazília (7, 1, 2) mögött. A dél-amerikai ország úszói – káprázatos formában – négy aranyat nyertek az utolsó napon, fickándoztak a medencében.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.