NBA: Shaquille O'Neal LeBron James csapatához igazolt

Hivatalossá vált, hogy Shaquille O'Neal az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Phoenix Sunstól a Cleveland Cavaliers együtteséhez szerződik.

A négyszeres bajnok, 37 éves centerért a legutóbbi alapszakasz győztese Ben Wallace-t és Sasha Pavlovicot, illetve az amatőr játékosbörzén (draft) egy második körös választási jogot, továbbá pénzt adott a Phoenixnek. A Suns tavaly februárban szerezte meg O'Nealt a Miamitól, ám vele együtt sem tudott rájátszásba jutni az idén, így nem meglepő, hogy túl akar adni a rengeteg pénzt kereső játékoson, akinek szerződéséből még egy év van hátra, amely 20 milliós gázsit garantál a számára.

A pályafutása során minden lehető címet és elismerést begyűjtött (négyszeres bajnok, világbajnok, olimpiai bajnok, 15-szörös All Star-válogatott, alapszakasz legértékesebbje, három döntő legértékesebbje) Shaquille O'Neal már túl jár karrierje csúcsán, ennek ellenére a legutóbbi idényében 75-ször lépett pályára, s meccsenként átlagban 30 percet játszott, csaknem 18 pontot (17,8) dobott és több mint nyolc lepattanót (8,4) szedett le. Azaz még mindig nagy segítséget jelenthetne LeBron James-nak, a Cavs szupersztárjának, aki hiába remekelt a rájátszásban, alakulata a főcsoportdöntőben kikapott az Orlando Magictől.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.