NBA: Blake Griffin kelt el elsőként a drafton

A várakozásoknak megfelelően az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA Basketball) legutóbbi szezonjának legjobb játékosa, Blake Griffin kelt el elsőként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) idei amatőr játékosbörzéjén, az úgynevezett drafton.

Az Oklahoma Egyetem erőcsatárát a Los Angeles Clippers választotta, s nem véletlenül, hiszen a tehetséges kosaras 22,7  pontot és 14,4 lepattanót szedett mérkőzésenként átlagban a  tavasszal zárult idényben. Másodiknak a Memphis Grizzlies választhatott, melynek vezetői a  tanzániai Hasheem Thabeet (Connecticut Egyetem) mellett döntöttek. A  center elsősorban lepattanózásban és dobásblokkolásban jeleskedik.

Ötödikként vitték el a mindössze 18 éves, olimpiai ezüstérmes  spanyol irányítót, Ricky Rubiót. A Juventut Badalonában játszó  játékost a Minnesota Timberwolves "nézte ki magának". Rubio elmondása szerint nagyon szeretne a tengerentúlon pattogtatni, ám klubcseréjét nehezíti, hogy spanyol klubja 4,75 millió euróban szabta meg kivásárlási árát.

Blake Griffin:

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.