Nagy kapus Cipruson

Szédítő "tizenegyest" produkált az Anortoszisz Famaguszta: a selejtezőkkel együtt tizenegy mérkőzést játszott eddig a BL-ben, és a csoportmeccseken mindössze egyszer, az Internazionalétól kapott ki (0-1). S most már azért bánatosak Cipruson, mert nincs továbbjutó helyen az együttes, amelynek kapuját szerdán Nagy Zoltán őrizte.

- Melyik a nagyobb szomorúság? Az, hogy a Werder Bremen 0-2-ről egyenlíteni tudott Nicosiában, vagy az, hogy a Panatinaikosz nyert a San Siróban? - kérdeztem a korábban a Debrecen és a Diósgyőr csapatában ötven NB I-es találkozón szereplő, 2004-től Cipruson védő, harmincnégy éves kapust.

- Nem örültünk a görögök milánói sikerének meg a döntetlennek sem, de igazán csalódottak azért vagyunk, mert arra készültünk: december kilencedikén már úgy játszhatunk Athénban, hogy mindenképpen a nyolcaddöntő mezőnyéhez tartozunk.

- Miért nem sikerült megnyerni a brémaiak elleni mérkőzést?

- Mert nem bírtuk a nyomást. Hozzáteszem: az nem a második gólunk után kezdődött, hanem az első perctől tartott. Úgy is mentünk ki a pályára, hogy megpróbáljuk megszűrni a németek várható támadásait, és igyekszünk kihasználni azt a néhány lehetőséget, amely előttünk adódik. Az utóbbiban okkal bíztunk, hiszen helyzetünk minden találkozón akadt.

- Hajjaj! Pályaválasztóként egyaránt három góllal lepték meg az Olimpiakoszt, a bécsi Rapidot, a Panathinaikoszt, és ugyancsak hármat vágtak Milánóban az Internek (3-3).

- Sőt a San Siróban 3-2-re mi vezettünk… Ez tényleg őrület! Miként 2-2 után az volt a szerda esti meccs végjátéka is. Előbb Hugo Almeida állt velem szemben, de sikerült hárítanom, majd iraki játékosunk, Hawar Taher vitte rá a labdát Vander kapusra, ám ő sem tudta eldönteni a mérkőzést.

- Felteszem, Ciprus már korábban felbolydult…

- Az után, hogy a selejtező harmadik körében kiejtettük az Olimpiakoszt, több ezer szurkoló várt bennünket a repülőtéren. S a láz azóta sem csillapodik, sőt. Minden ciprusi BL-találkozónkra napokkal korábban elfogytak a jegyek.

- Nyilván azért mondott ciprusit, és nem hazait, mert az Anortoszisz Famaguszta a kvalifikációs mérkőzéseket Larnacán, míg a csoportmeccseket Nicosiában játszotta. Apropó, ön melyik városban él?

- Larnacán.

- S hova utazna a legszívesebben februárban?

- A nyolcaddöntőt még hagyjuk, előbb Athénba kell menni. Látogatás lesz a pokolban…

- Viszont talán egyetlen meccsük sem volt, amelyen esélyesként léptek volna pályára.

- Részben ezért tudtunk a harminckettes táblára kerülni. A Rapid és az Olimpiakosz ugyanis lebecsült bennünket, és az egyaránt 3-0-ás első mérkőzés után már reménytelen helyzetbe került. Jelzem, nem olyan kis csapat a miénk, mint azt sokan hinnék. Többek között az Európa-bajnok görög Dellaszt és a sokszoros brazil válogatott Saviót igazoltuk a nyáron...

- A jelek szerint a magyar kapus sem volt rossz fogás!

- Talán nem, de rendszerint az albán Beqaj véd, én csak tartalék vagyok.

- Na de micsoda garnitúrában, mekkora élményekkel!

- Amit itt átéltem, az valóban óriási. A legjobb azonban a háló előtt állni.

- Akkor is, ha a Werder berámol kettőt?

- Maradjunk inkább annál, hogy én védek, és úgy megy minden, mint a Bréma ellen a hetvenkettedik percig…

Grafika - Nagy Zoltán csapatával a B-csoportban játszott


Nagy Zoltán, a ciprusi  Anorthoszisz Famaguszta magyar kapusa hárítja Hugo Almeida-nak, a német Werder Bremen játékosának lövését.
Nagy Zoltán, a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta magyar kapusa hárítja Hugo Almeida-nak, a német Werder Bremen játékosának lövését.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.