Nadal: csak a szokásos

Szávay Ágnes után Czink Melinda is az első fordulóban búcsúzott Wimbledontól.

A különbség csupán annyi, hogy amíg Szávay egy nála hátrább rangsorolt játékostól (Makarova) kapott ki, addig Czink (70.) veresége magyarázható, miután a hetedik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska győzte le. Ekkora különbség nem mutatkozott a játékban, nüanszokon múltak a pontok, ám a kiélezett helyzetekben a lengyel rutinja döntött (6:3, 6:3). Amúgy Czink Melinda szokásos wimbledoni formáját hozta, hiszen eddigi hat fellépéséből csupán egyszer, még 2006-ban jutott el a második fordulóig, igaz, ott már el is búcsúzott.

A tizenhét éves, a világranglistán 148. portugál De Brito megilletődötten játszott a centerpályán a világelső, háromszoros wimbledoni bajnok Serena Williams ellen, és ez meg is látszott az első játszma eredményén (6:0). A folytatásban a közönség támogatásával kissé nekibátorodott a tizenhét éves tehetség, ám ez csak a tisztes helytálláshoz volt elég (6:4).

A férfiaknál az esélyesek közül könnyedén győzött a hatodik helyen kiemelt svéd Robin Söderling, aki az amerikai Gineprit verte 6:2, 6:2, 6:3-ra. A tavalyelőtti győztes, az idén az első helyen rangsorolt Rafael Nadalnak nem okozott gondot a lelkes, ám rutintalan japán Nisikori, aki mindössze tíz játékot vett el a spanyoltól.

Ha csak a nevet nézzük, meglepő James Blake kiesése. Csakhogy. Az amerikai, aki fénykorában a világranglista 4. helyén is megfordult, momentán a 110., azaz akár búcsúzhat is az első fordulóban. Ám legyőzője, Robin Haase még nála is szerényebb pozícióban (151.) jeleskedik, vagyis tőle 6:2, 6:4, 6:4-re kikapni fölöttébb kínos. Főleg, hogy a holland eddig egyszer játszott Wimbledonban, akkor is az első fordulóban búcsúzott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.