Murray törvénye

Egy döntőt már lejátszottak az ausztráliai tenisztornán: a hölgyeknél a Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettős szerezte meg az első helyet, mégpedig tizenkilenc esztendővel az után, hogy az svájci hölgy 1997-ben egyesben és párosban is magasba emelhette Melbourne-ben a trófeát.
Eljött a hajdani ausztráliai­ Grand Slam-torna egy másik főszereplője is: az akkor finalista spanyol Carlos Moya ezúttal edzőként reménykedett abban, hogy tanítványa, Milos Raonic szintén eljut az aranymeccsig. Az egykori jugoszláviai Titograd városában született, huszonöt éves kanadai közel is állt ehhez a másodikként kiemelt Andy Murray ellen, ám a szívós brit négyórás csatában legyőzte őt (4:6, 7:5, 6:7, 6:4, 6:2). A pénteki elődöntő is ékes bizonyítéka volt annak, hogy a teniszben (Bródy János örök érvényű szövegének némi átformálásával) az ész a fontos, nem a kéz...
Fotó: Issei Kato / Reuters

Murray komoly nehézségek árán, taktikus játékkal és mindenekelőtt a türelmével tudott felülkerekedni a kisebb sérülése miatt a sorsdöntő játszmára hitét is veszítő vetélytársán.

Türelemre és hitre a britnek a döntőben is szüksége lesz, hiszen a tavalyi döntő holnapi „újrajátszásában" a világelső Novak Djokovicsot nem csupán az az egy évvel ezelőtti eredmény (7:6, 6:7, 6:3, 6:0), de az egymás elleni 21:9-es örökmérleg, s a jelenlegi csúcsforma is a hatodik itteni sikere irányába tolja, miközben Murray négy elveszített melbourne-i­ döntő terhét hordja hátizsákjában (Federer, illetve háromszor Djokovics győzte le).

Fotó: Tyrone Siu / Reuters

Így egfeljebb abban reménykedhet, hogy minden sorozat megszakad egyszer, s nagyjából ennyi az esélye a német Angelique Kerbernek (7.) is, aki a címvédő amerikai Serena Willamsszel (1.) találkozik a magyar idő szerint ma délelőtti női döntőben.

Egy szakítás már megtörtént: Babos Tímea bejelentette, hogy megválik nemrégiben választott partnerétől, a szlovén Katarina Srebotniktól, s ebben az évadban – a versenyprogramtól függően – a német Julia Görges vagy a kazah Jaroszlava Svedova társaként szerepel párosban.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.