Műfű, műfutball

Roppant alacsony színvonalú Eb-selejtezőn a magyar válogatott 1-0-ra győzött a Feröer szigetek kezdetleges futballt játszó legjobbjai ellen. A műfüvön vívott találkozó egyetlen pozitívuma, hogy ilyen produkcióval is három pontot lehetett szerezni.
Szalai: mentő momentum
Szalai: mentő momentum
Illusztráció: Teknős Miklós / MTI

Az első támadása után vezetést szerzett a magyar labdarúgó-válogatott a Feröer szigeteken. A gól a huszonegyedik percben esett, azaz honfitársainknak húsz percen át egyetlen akciójuk sem akadt. Az Eb-selejtező elején Hansson lövését kellett védenie az újonc Dibusz kapusnak, majd sokáig „feröeri” színvonalon folyt a játék, mígnem a szólózó Szalait a tizenhatoson orrba vágta Gregersen.

Dzsudzsák szabadrúgását Nielsen szögletre ütötte, a korner után pedig Szalai két méterről a hálóba passzolta Juhász átadását (0-1). Hosszasan lehet megemlékezni a gólról, mert további esemény nem nagyon zavarta a részletes feljegyzést. Kivételt képezett a huszonnyolcadik perc, amikor Tőzsér távoli lövése kipattant a kapusról, de Nikolics közelről belepüfölte a labdát a műfüvön fekvő Nielsenbe.

A második félidőben az addiginál is szerényebb volt a nívó, mindkét csapat elkeseredett küzdelmet vívott a korlátaival. Aki azt hitte, klasszis különbség lesz a két együttes között, az jókorát tévedett, még a labdabirtoklásban sem mutatkozott differencia a magyar válogatott javára (sőt). Így aztán, amennyire lehet, örülni kell a melldöngetésre okot a legkevésbé sem adó győzelemnek, mert ilyen gyönge teljesítménnyel három pontot szerezni tulajdonképpen ritka bravúr. Ha nem is feltétlenül a Feröer szigeteken.

A csoport további mérkőzésein: Görögország–Észak-Írország 0-2 (gól: Ward, Lafferty), Finnország–Románia 0-2 (Stancu 2).

FERÖER-MAGYARORSZÁG 0-1 (0-1)

Eb-selejtező, Torshavn, 1000 néző. Jv.: Kulbakov (fehérorosz).

Feröer-szigetek: Nielsen – Tor Naes, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Vatnhamar (Sörensen, 81.), Olsen, Benjaminsen, Hansson, Holst (Bartalsstovu, 69.) – Edmundsson (Hansen, 76.).

Magyarország: Dibusz – Simon, Juhász, Kádár, Korhut – Varga József, Gera, Tőzsér (Kalmár, 73.), Dzsudzsák – Szalai (Priskin, 83.), Nikolics (Fiola, 46.).

Gól: Szalai (21.).

 

Ez volt még

D csoport: Németország–Írország 1-1 (gól: Kroos, illetve O’Shea), Lengyelország–Skócia 2-2 (Maczynski, Milik, illetve Maloney, Naismith), Gibraltár–Grúzia 0-3 (Gelasvili, Okrijasvili, Kankava).

Az állás három forduló után: 1. Lengyelország 7 pont (11-2), 2. Írország 7 (10-2), 3. Skócia 4 (4-4), 4. Németország 4 (3-4), 5. Grúzia 3, 6. Gibraltár 0.

E csoport: San Marino–Svájc 0-4 (Seferovic 2, Dzemaili, Shaqiri).

Az állás: 1. Anglia 9, 2. Szlovénia 6 (3-1), 3. Litvánia 6 (3-2), 4. Svájc 3 (4-3), 5. Észtország 3 (1-2), 6. San Marino 0.

I csoport: Dánia–Portugália 0-1 (C. Ronaldo); a Szerbia–Albánia mérkőzés rendbontás miatt félbeszakadt.

Az állás: 1. Dánia 3 meccs/4 pont (3-2), 2. Albánia 2/4 (2-1), 3. Portugália 3, 4. Szerbia 1/1 (1-1), 5. Örményország 1 (2-3).

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.