MU: Rooney hosszabbított

Wayne Rooney új, ötéves szerződést köt a Manchester Uniteddal, s így 2015 júniusáig marad a klub futballistája.

Az eddig 289 meccsen 132 gólt elért, 24 éves támadóval kapcsolatban az elmúlt napokban csak arról szóltak a hírek, hogy nem érzi jól magát a klubnál, megromlott a kapcsolata Sir Alex Ferguson vezetőedzővel, s távozni akar - így a pénteki bejelentés mindenképpen meglepetésnek számít.

"Elégedett vagyok, hogy meghosszabbíthattam a szerződésemet. - idézi Rooneyt az MU hivatalos honlapja. - Az elmúlt napokban sokat beszélgettem a tulajdonosokkal, és a vezetőedzővel, akik meggyőztek arról, hogy ide tartozom."

"Nehéz héten vagyunk túl. - mondta Sir Alex Ferguson. - Én mindig azt mondtam, hogy a fiú előtt az ajtó nyitva áll. Örülök, hogy marad."

Brit sajtóértesülések szerint Rooney elsősorban azért "akart távozni", mert nettó 150 ezer fontos (körülbelül 46,5 millió forintos) heti fizetési igényére nem akartak rábólintani a vezetők. Az eredeti szerződése 2012-ben járt volna le.

Rooney 2004-ben, 26 millió fontért, az Evertontól került a Vörös Ördögökhöz, azóta gyakorlatilag mindent - bajnokságot és Bajnokok Ligáját is - nyert a csapattal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.