Motor: Németh az "új" Talmácsi

Hivatalos: Németh Balázs áll rajthoz a Balatonring Team 250 kcm-es motorjával a hétvégi Olasz Nagydíjon; az ifjú pilóta Talmácsi Gábort váltja.


A csapat csütörtöki tájékoztatása szerint a huszonegy éves magyar tehetség szerda reggel elutazott Mugellóba, hogy a "lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre".

Internetes források már kedden arról számoltak be, hogy Németh váltja a világbajnok Talmácsi Gábort, aki Jorge Aspar Martínez spanyol csapattulajdonossal hétfőn, Budapesten közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy - a médiajogokat érintő nézetkülönbségük miatt - végleg elválnak útjaik.

A Balatonring Team a közlemény szerint a csapat azért döntött Németh mellett, mert "eddigi pályafutása bizonyítja, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik az új körülményekhez, új kategóriákhoz". Martínez magai is látta már motorozás közben, egy valenciai tesztelésen figyelt fel a tehetségére.

Németh nem számít rutintalannak, részt vett többek között a szupersport-világbajnokságon (legjobb eredménye: 16. lett a Nürburgringen), az Alpok-Adria bajnokságon, valamint a Superstock 1000 Világ Kupán is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.