Most is a Fehérvár kapitulált

Erre kevesen számítottak! Az osztrák jégkorongliga negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén a Vienna Capitals az első harmad után már 4:0-ra vezetett a hazai pályán játszó Fehérvár ellen.
Pedig lendületesen kezdett a magyar együttes, ám a vendégek Watkins (5., 15. perc), Magowan (13.) és Fraser (19.) jóvoltából négyszer is a magyar kapuba juttatták a korongot.
Kóger Dánielre nagyon vigyáztak a bécsiek, egyszer hiába
Kóger Dánielre nagyon vigyáztak a bécsiek, egyszer hiába
Mirkó István

A párharc első meccsén a Fehérvár vezetett 4:0-ra, igaz, akkor már csak egy harmad volt hátra, s a vendégek majdnem kiegyenlítettek. Hazai gólokban reménykedett a csarnokot ismét zsúfolásig megtöltő publikum. Nem hiába: Kóger (23.) gyorsan szépített (1:4). Tovább támadott a magyar együttes, kétszer is kettős emberelőnybe került, de Banhamék és Bartalisék sem tudták csökkenteni a hátrányt.

A zárónegyedben megtört a jég: sikerült a sokadik emberlőnyt kihasználni: Wehr (49.) talált a bécsiek hálójába (2:4). Ám további gólokat nem sikerült elérni, sőt a végén, amikor Rajna kapust is lehozva támadott a Fehérvár, Iberer (59.) adta meg a kegyelemdöfést (2:5).

Az állás öt mérkőzés után 3:2 a Vienna Capitals javára. Folytatás szerdán az osztrák fővárosban. Ha a bécsiek nyernek, bejutnak a négy közé, magyar siker esetén pénteken Székesfehérváron dől el a párharc.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.