Monacóból indul a Tour

Monacóból rajtol július 4-én a jövő évi Tour de France kerékpáros körverseny, amely hagyományosan a párizsi Champs-Elysées-n ér véget július 26-án.

A 21 szakaszos, 3445 km össztávú viadalon az utolsó előtti napon - rendhagyó módon - a Mont Ventoux-ra kapaszkodik majd fel a mezőny. A módosítással - általában időfutamra kerül sor a zárás előtti napon - a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a lehető legtovább maradjon kérdéses, ki nyeri a versenyt. A Mont Ventoux 2002 után került ismét a programba.

További módosítás az elmúlt néhány évhez képest, hogy megint lesz csapat időfutam, mégpedig Montpellier környékén, a negyedik napon.

Az útvonal bemutatása alkalmával Christian Prudhomme versenyigazgató a jövőre visszatérő, korábbi hétszeres győztes Lance Armstrong szerepvállalásáról nem közölt konkrétumot, azt mondta: neki a versenyzőnek kell eldöntenie, hogy részt vesz-e a Touron. Az amerikai kerekes korábban azt mondta, indulni akar, később viszont jelezte, lehet, hogy az olasz körversenyen, a Giro d'Italián szerepel, és az lesz az egyetlen háromhetes viadala 2009-ben.

Johann Bruyneel, az Asztana csapat vezetője ugyanakkor úgy nyilatkozott, nem zárható ki, hogy a velük szerződésben álló klasszis ott lesz a franciaországi viadalon. "Jelenleg ötven százalék az esélye, hogy Lance elindul a Touron. Meglátjuk, hogy fizikailag megfelelő állapotban lesz-e, emberi szempontból nincsenek kétségeim. Mindazonáltal nem megszállottként viszonyul a Tourhoz."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.