MOB: százmillió forintos kérdés

Százmillió forint nyomába indultunk. Az összegről a Sportegyesületek Országos Szövetsége május 29-i közgyűlésén Mesterházy Attila elnök kihívója, Nagy Tímea tett említést, amikor programbeszédében - jelentette az MTI - kiemelte: a MOB-tól ígéretet kapott arra, hogy a bizottság a Bay Béla edzői ösztöndíjprogramhoz hasonlóan "kész évi százmillió forinttal támogatni a SOSZ-t, s rajta keresztül az egyesületeket".

Miután e közlés nagyban befolyásolhatta (volna) a szavazást, Molnár Zoltántól, a MOB főtitkárától Mesterházy megkérdezte: az ígéretet a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző "nevéhez" köti-e a bizottság? Molnár - aki Kovács Tamás MOB-sportigazgató társaságában Nagy mellett ült - e felvetésre "kitérő választ" adott. A szavazást - mint emlékezetes - a régi-új elnök Mesterházy nyerte (54:52).

A MOB honlapján azóta karakternyi említést sem találtunk a lehetséges invesztícióról, sőt: a SOSZ-tisztújításról készült, május 30-i dátummal jegyzett cikkből egyenesen "eltűnt" a fórumon Nagy szájából elhangzott százmillió, s a vonatkozó passzust eluralta a feltételes mód: "Arról is említést tett (mármint Nagy - a szerk.), hogy a most induló Bay Béla-programhoz hasonlóan talán az egyesületek támogatására is hasonló pályázati programot indíthatna a Magyar Olimpiai Bizottság. S ilyen irányú tervét a főtitkár megértéssel fogadta."

Politikai síkra, persze, nem terelnénk a kérdést - Schmitt Pál MOB-elnök a Fidesz frontembere, Mesterházy az MSZP parlamenti frakcióvezetője -, ellenben megkerestük Molnár Zoltánt, van-e valami hír az ígéretről. Amint azt a főtitkár elmondta: a közgyűlésen valóban szóba került ez a százmillió, főként, mert a bizottság a maga részéről a sportélet négy területén is javítani szándékozik, az elindult, hatvanmillió forintos Bay-program például havi nettó százezer forinttal segíti az "olimpiai" edzők munkáját. Ám: "Biztosan segítünk az egyesületeknek, mint ahogy kisebb összegekkel eddig is nyújtottunk számukra támogatást, ám erre a leghamarabb jövőre kerülhet sor, mert erre az évre már kész a MOB költségvetése." Hogy van-e kézzelfogható eleme a projektnek, arra Molnár azt felelte: "Tervezzük."

Elég az hozzá: ezt a százmillió forintot nem találtuk meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.