MKB Veszprém: Már nem adják a bankot Simicskának

Az MKB Bank a jövőben kizárólag az utánpótlást támogatja a veszprémi kézilabdaklubban – áll a pénzintézet lapunkhoz eljuttatott közleményében. A döntés egyszersmind azt is jelenti, hogy az utóbbi két évadban a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott, idén a trófeáért is mérkőző, huszonháromszoros bajnok, huszonnégyszeres Magyar Kupa-győztes férficsapat elveszíti főtámogatóinak egyikét.
Az idén az állam tulajdonába került bank kommünikéjéből kiderül: „Az MKB rendkívül büszke arra, hogy névadó főszponzora lehetett a bakonyi gárdának. Az együttműködés 2005-ös kezdete óta eltelt egy évtizedben 23 trófeával szerzett örömet a szurkolóinak és a sportbarátoknak a veszprémi csapat, miközben tagjai megmaradtak szerény, szimpatikus sportembereknek".

Az MKB tíz év alatt több, mint kétmilliárd forinttal szponzorálta az Európa meghatározó együtteseinek egyikévé erősödött Veszprémet, de a Bakonyban keveseket ért meglepetésként a körön belül állók számára egyébként is hónapok óta ismert terv: a most lejárt támogatói szerződést oly módon alakították át, hogy a bank a jövőben kikerüljön a névadók közül, s az utánpótlás segítésére redukálja erőforrásait. Akadnak, akik számára napnál világosabb: az immár állami pénzintézet kiszállása politikai döntés eredménye, hiszen a klub mögött álló nagyvállalkozót Simicska Lajosnak hívják...

Őt tegnap délután nem értük el, Kálomista Gábor, az egyesület társelnöke azonban készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Elmondta, hogy a kézilabdaklub rendkívül hálás az MKB-nak azért, hogy olyan hosszú időn át kitartott a csapat mellett. Úgy fogalmazott: elvitathatatlan a bank szerepe a gárda sikereiben. „Ugyanakkor – tette hozzá – megértjük és elfogadjuk a pénzintézet vezetőinek döntését." Kálomista szerint – s ezt más veszprémi forrásaink is megerősítették – az MKB távozása nem jelent akkora mértékű vérveszteséget a klubnál, mint azt gondolnánk. „A veszprémi kézilabda jövőbeni eredményességét semmilyen módon nem befolyásolja a banktól érkező pénzek átcsoportosítása az utánpótláshoz" – magyarázta. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a döntés esetleges politikai indíttatásáról, a Thália Színház menedzser-igazgatójaként dolgozó társelnök így reagált: „Ezt teljességgel elképzelhetetlennek tartom."

Az MKB az indokokról azt írja: „A változás a hitelintézet szponzorációs gyakorlatának egészével is összefüggésben van, hiszen azt az eddigieknél visszafogottabban, és hangsúlyosabb utánpótlásfókusszal kívánja folytatni."

Információink szerint a veszprémi együttes másik névadójának, a szintén állami tulajdonban lévő MVM-nek a támogatói szerződése csak évek múlva jár le.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.